Wednesday, March 30, 2005

de gevlekte bal


We zijn weeral naar de zee gereden, maar nu met 2 vlaamse vriendinnetjes erbij, ze hebben zich reuze geamuseerd.
Als je goed kijkt, dan zie je in de blauwe ton een stukje van de gevlekte bal, die hebben ze 2 keer gevonden en de volgens hen niet rechtmatige eigenaar is hem elke keer komen terug vragen; die arme dutskes van kinderen zijn zonder bal naar huis gemoeten...

Tuesday, March 29, 2005

Silverstrand en Zuma Beach

We zijn naar beide geweest, eerst naar "Silverstrand", waar we vorige zomer 5 weken in een vakantiehuisje verbleven, een zeer leuk en rustig strand, maar vandaag "veel" te koud, een ijzige wind die van over zee kwam, nog geen 2 minuutjes hebben we het volgehouden.
Terug de auto in en richting zuiden, naar Zuma Beach in Malibu, een half uurtje rijden ligt het iets meer beschut, toch ook daar was het nog betrekkelijk koud. Maar we hebben toch wat kunnen zonnen en de kleinsten gespeeld in het zand.
Hopelijk gaat die wind wat minderen, dan wordt het vast een heerlijk weertje en kunnen we nog veel van zee en strand genieten.
Evelines kunstwerkje
(ps: op de strandfoto's staat een paswoord, 'vanbrandekes', tegen ongeoorloofde pbase-surfers)

Monday, March 28, 2005

Resting Day

Heel lang ge-chat, gezelschapsspelletjes gespeeld, tentjeskampen gebouwd, skateboardend op je poep van het hellende voetpad naar beneden rollen, met 2 op de springbal rondhuppelen met de ene een geschaafde kaak en de andere een dikke buil als gevolg en dan eten halen en het auto-alarm laten afgaan op de parking, zijn zowat de dingen die we vandaag gedaan hebben.

Oh ja, en mama heeft de foto's van gisteren op pbase gezet.

Sunday, March 27, 2005

Whale Watching

Hoipipepoi!!!
YES, vandaag zijn we geweest! 't was gewoon super om te zien!

Eerst zagen we 2 "Bult-ruggen" of "Humpbackwhales" die aan het rusten waren (het is zeldzaam dat je die ziet want deze zijn aan het uitsterven!). Je zag ze bovenkomen om te ademen, maar de staart zag je spijtig genoeg niet omdat ze rustig aan het wateroppervlak liggen rusten, maar het was echt supermooi om te zien. Ik moest wel wringen om een goed plaatsje te hebben om ze te zien, want iedereen wil ze zien en dan gaat iedereen naar de plaats waar ze te zien zijn.
Papa heeft veel foto's van die beesjes, allemaal met de rugvin.

Dan nog wat varen en varen,... toen plots de boot weer vertraagde. Catherine en ik hadden door dat ze er weer gezien hadden! Enja we hadden gelijk! Een hele grote groep "common dolphins"! (die zijn donker vanboven, daaronder wat geel en de buik is licht en een spitse snuit.) Ze waren nieuwsgierig aan het kijken en rondzwemmen rond iets... maar wat? Ze deden wel wat zot die dolfijnen!

Ze waren aan het kijken naar 3 grijze walvissen, "Gray Whales" die aan het paren waren (ja natuurlijk kunnen er dat maar 2 tegelijk doen maar ja... er waren 2 mannetjes en 1 vrouwtje) Het was wel wat raar om te zien!!! Ze staken constant hun vinnen uit het water en staart en ze waren heel raar aan het doen!!! Maar dat is wel logisch zeker(!) Het was wel mooi met die dolfijnen erbij! Ik zag ze onder de boot door zwemmen, omhoogspringen uit het water, heel snel met 2 tegelijk naar de boot toezwemmen, spelen enz... daar hebben we zeker mooie foto's van (zelfs Alexander heeft hele mooie filmpjes gemaakt met zijn camera!)

:door papa gefotografeerd

Daarna zijn we naar het eiland vlakbij gevaren, het "Anacapa-island"! Daar zat het vol met zeehonden, zeeleeuwen en pelikanen. Maar ik heb naar dat niet gekeken, ik zat toen op de bank, ik had hoofdpijn gekregen. Spijtig, maar ik heb toen iets gekregen zodat het dan beter werd, ik heb me ook eventjes rustig gehouden. Daarna hebben we geen walvissen of dolfijnen meer gezien... de kapitein zei dat ze nog een grote groep dolfijnen gingen zoeken, die daar ergens rondzwemt, maar we hebben ze niet meer gezien... spijtig!

Het schijnt dat er zelfs dagen zijn dat ze in totaal mss 5000 dolfijnen gezien hebben! (dat staat op een bordje dat aan de ingang hangt, daarop schrijven ze alles wat ze gezien hebben!)

Het bedrijf (of hoe je dat dan ook moet noemen) is: "Island Packers"
Het was echt heel mooi en leuk om te zien! ONGELOOFLIJK
We moeten deze zomer maar eens de grote toer doen!
Heel veel kusjes van iemand die vandaag heel veel walvissen en dolfijnen heeft gezien!-eveline-

Saturday, March 26, 2005

Een dagje aan zee

Hoikidoikie!!! Het is Eveline weer die een artikelke schrijft!!!
En hoe is het vandaag met jullie? (Zijn jullie dat nog niet beu dat ik dat elke keer vraag?)

Vandaag zijn we voor een hele dag naar zee geweest, een hele dag kun je het nu ook weeral niet noemen want we zijn in de ochtend vertrokken en in de middag weer thuis.

Tekenen in het zand met gips.

We waren er nog maar een kwartiertje en we zagen al een groepje dolfijnen passeren!!! Eigenlijk hebben we er gans de middag gezien!
Als ik ze allemaal zou samen tellen dan zullen het er superveel zijn!!! Toch tof he!!! Maar wat nog toffer is: dat we zelfs walvissen hebben gezien!!!
2 Keer zelfs!!! Eerst zag je zo de damp uit het spuitgat komen en dan zag je ze bovenkomen en daarna de staart. Maar spijtig genoeg weten we niet echt welke soort het is want zoveel kan je niet herkennen aan een walvis als je alleen de rug en rugvin en staart ziet. Spijtig maar het is zo.

De eeste woorden die Catherine zei als we de eerste walvis zagen was: "eigenlijk moeten we morgen niet gaan".
Maar we gaan wel! Het staat vast! Eveline heeft het gezegt!! Ik heb er al echt goesting in!! Ik hoop dat we er zullen zien want je kunt het nooit op voorhand weten! Ik hoop dat ik zo een glazen bol had waar je dat zo in kunt zien... maar dat zou iedereen willen hebben denk ik.
We moeten wel om 7 uur opstaan... "Zeg, is vakantie bedoelt om vroeg op te staan?" Maar voor mij geeft het niet want je moet er ook iets voor hebben!

Maar over dit allemaal zal ik morgen wel een artikelke schrijven.
Alexander heeft met zijn nieuwe camera wat zitten filmen maar de dolfijnen heeft papa maar gefilmt! Gelukkig maar! De walvissen hebben we niet op camera (wel spijtig) Morgen zullen we ze hopelijk wel op camera hebben! En ook foto's!!!

Voor vandaag ga ik u laten! Heel veel kusjes en groetjes en knuffels en nog veel andere knuffels van Eveline.

Thursday, March 24, 2005

Vandaag begint de paasvakantie

hoipipeloi!!!! hoe ist nu met jullie??? alles nog goed???

Ik ben blij, want vandaag begint hier de vakantie!!! Maar hier is het maar voor 1 week + vandaag (Goede Vrijdag)!!! Spijtig geen 2 weken zoals bij jullie! Vandaag is mijn dag weeral goed verlopen omdat vandaag de vakantie begint, mocht je bij "social studies" cake ofzo meebrengen... en dat was heel lekker. Ja zoals je mss merkt, die Amerikanen vieren alles mee! Zoals vorige week was er een Ierse feestdag, St. Patrick's Day, awel dat vieren ze hier ook. Maar dat geeft niet want voor cake en taart is er altijd een plaatsje in mijn buik!!!!

En voor "Math" hebben we een percentage gekregen voor al onze toetsen, ik heb 96% das goed he!!! En voor "Science" daar hadden we een test en bij een test van "Science" als je bovenaan op je test 'I Love Science' schrijft, krijg je een extra punt en ik was da vandaag toch vergeten zeker!!! Als de test gedaan was verbeteren we dat met de klas, iedereen krijgt een ander zijn test maar ik mocht mijn eigen verbeteren en ik heb 79% , das toch ook goed, maar als ik dus 'I Love Science' had opgeschreven had ik 81% , want elke oef. dat je fout hebt telt voor 2 punten dusja...

Awel, je moet eens iets weten... we gaan zondag op whalewatching!!!! Eindelijk... Alexander gaat filmen met zijn nieuwe 2dehands camera, papa gaat fotos trekken met zijn extra lange lens,... maar daar zal ik wel nog een artikelke over schrijven wanneer het gebeurt is!!!
Dat is wat ik over vandaag te vertellen heb... toch de leukste dingen...
Heel veel groetjes en kusjes en knuffels van -evelinetje-!!!!!!!

Wednesday, March 23, 2005

Mijn school.


Hey iedereen!!!Hoe ist daar in belgie??? Alles nog hetzelfde??!!!

Hier op school is alles toch wat anders dan in belgie hoor. Ik zal wat uitleg geven over de lessen.
Ik begin bij Science: je hebt hier geen werkboeken enzo, je moet gewoon schrijfpapier bijhebben om alles wat we leren op te schrijven (de leraren schrijven dat wel voor) en dat steek je dan gewoon in een map die je gebruikt voor alle lessen. Maar als er een hoofdstuk gedaan is geeft de juf u een 'study guide' en daar staan vraagskes op die je moet oplossen en kennen voor de test, dan overloopt de juf de vragen die op de test staan.
Nu math(wisk.) hier heb je een noteboek nodig om je huiswerk in te maken, je notes in te schrijven en je warm up. Ja, je huiswerk staat in een boek die je van het school mag gebruiken voor thuis. De juf geeft dus voor een hoofdstuk op een blaadje wat je huiswerk zal zijn, en warm up is wat je doet in het begin van de les om weer op gang te komen met de methodes.
Hier op school kan je 'bonus coupons' winnen, dat is een bonnetje en dat kan je gebruiken om je huiswerk een dag later in te leveren. Dan kan je ook nog 'coyote bucks' krijgen en die moet je op het einde van het jaar inleveren en dan kan je iets winnen.

Voor de lessen, als de bel gaat moet je gewoon naar je volgende klas gaan en moet je niet in een rij gaan staan!!! , dan gaat de volgende bel en dan moet je in de klas zijn.
Ja zoals je ziet, de school is hier toch anders dan in Belgie, leuker of niet, dat moeten jullie zelf uitmaken... dadada... kusjes van Eveline.

Monday, March 21, 2005

walvissen en dolfijnen

Ja het is nu maart( bijna eind) en we hebben nu nog altijd niet die 'whalewatching' gedaan !!!!!!
Als je de korte trip wil doen zie je waarschijnlijk de grijze walvis. Als we met z'n allen die trip willen doen moeten we het nu doen want in april zijn ze california al gepasseerd!!!!!
Maar dat geeft niet want als we de korte trip niet doen moeten we wel van de zomer maar de lange trip doen, en die zou ik veel liever doen want dan zie je het grootste dier op gans de aarde, namelijk de blauwe vinvis!!! Naar informatie dat ik weet over die walvis is dus dat het het grootste dier is op aarde, ook het zwaarste dier op aarde. De gemiddelde lengte van een mannetje is 20 tot 30 meter!!! Maar ze hebben al eens een gemeten die 33.5meter lang is!!!!!! Dus wie zou deze walvis niet willen ontmoeten?!Maar wel is niet altijd zeker of je de walvissen tegen komt want je kunt het nooit op voorhand weten! Spijtig maarja...en veel walvissen zijn ook aan het uitsterven of zijn der niet zoveel van in de wereld...:-(
alle dit was weer een artikeltje van...EVELINE!!!!

Sunday, March 20, 2005

Zondag op z'n best

De dag is zo voorbij gevlogen: wat langer geslapen, lekkere koeken uit de Whole Foods, het computerhoekje boven in orde brengen, paasversiering hangen in de voortuin, bbq-en, dan een rit door "Hidden Valley" om te eindigen in "Paramount Ranch".

Dit is een 'movie Ranch', een Cowboy-of Westerndorpje nagebouwd in het jaar 1927 waar Paramount Pictures zijn cowboyfilms draaide, gelegen in een zeer groot natuurgebied met een prachtig divers landschap. Jammer dat we niet ver konden wandelen met Eveline haar been, het is daar zeer mooi en heerlijk rustig, binnen een paar weken gaan we zeker terug MET de pic-nic mand.

Bij het naar huis rijden langs de kust, snel passeren bij "Albertsons" om French Bread te halen, dit heerlijk versgebakken brood hebben we als afsluiter opgegeten met zelfgemalen pindakaas met een laagje confituur (zo doen ze dat hier).
Iedereen is tevreden gaan slapen, na het gebruikelijke leeskwartiertje.

Saturday, March 19, 2005

'pi' day


Een paar dagen geleden hadden we bij mij op school 'pi day'.
Je weet wel wat pi is he! Pi is 3.1415... je gebruikt het om oppervlakten te berekenen. Maar daarvoor gebruik je 3.14.
Een huistaak tegen donderdag was een "pi poem" te schrijven (een pi gedichtje)
Het is dit geworden:

"Oh pi you are so sly,
with your numbers so high!
You are so long to read,
over 1 century!
It will always be a mystery
what your last number would be.
Pi you will never end,
because I'll never catch up to you,until I bend!"

Wat deden we nu op pi day? Degene die wilden, mochten "pie" menemen (taart).Er waren 3 taarten. Omdat pie op pizza lijkt mocht je dat ook meebrengen. In mijn klas zit iemand wiens papa in een pizzeria werkt en die had om 10 pizza's meegegeven!!! 5 cheese en 5 pepperoni!!!Mmmmmmm!!! We hadden elk 2 grote stukken!!!
Kusjes eveline!*("/*!!=^#*)=cool he!

Friday, March 18, 2005

Highway 101

Na school zijn we met zijn allen, ik en de kids, naar Burbank in L.A. gereden, om boekenrekken in Ikea, via de 101, waarschijnlijk de drukste autostrade ter wereld? En dat tijdens het vrijdagse spitsuur, ik had beter moeten weten! Van bij het oprijden van de autostrade was het al raak, aanschuiven en dat zijn we blijven doen tot aan de afrit, twee uur later. Maar we hebben het gevonden, zonder verkeerd te rijden, natuurlijk dankzij het vernuftige navigatiesystheem. (om eerlijk te zijn, 't was wel altijd rechtdoor) Bert stond ons op te wachten aan de ingang en samen hebben we onze boodschappen gedaan.

De twee jongens bij papa in de auto en de meisjes in een volgestauwde Chevy, zijn we samen naar huis gereden, via Highway 118, een beetje omweg maar minder druk. Zo konden we na een uurtje rijden snel in bed en morgen ... weten we weer al wat te doen!

Thursday, March 17, 2005

schoolwerkjes


Helena wou een tekstje schrijven vandaag, ze was er ook al aan begonnen, maar om een duistere reden heeft ze plots afgehaakt. Ze is nu gaan slapen met een dikke laag lippenbalsem op haar mond, haar lippen zijn fel uitgedroogd door de sterke Santa Anna wind, "ze pieken", zegt ze.

Ze moeten een "Biography Book Report" maken en daar wou ze wat over vertellen. We zijn dus na school naar de book-store gereden, aan de balie maar onmiddelijk gevraagd wat we zochten, geen probleem, een heel rek vol met 'children biography books', bij de afdeling 'historic'. Al snel had ze haar keuze gemaakt: uit de serie 'childhood of famous americans' koos ze 'Rosa Parks', de moeder van de hedendaagse burger-rechten-beweging, het verhaal van een jonge rebelse meid en met een leuke voorpagina, "ze lijkt op Ruth K. en op het meisje uit de Polar Express", voor haar belangrijke argumenten om dat boekje te kiezen.

Het leerproces gebeurt hier toch wel op een heel andere manier, er wordt meer zelfstandigheid gevraagd, zelfstudie en opzoekingswerk, de projecten zijn ook veel volwassener opgevat. Catherine had vandaag ook de opmerking dat ze hier veel meer leren, ook meer huiswerk, maar ze denkt dat het komt omdat ze steeds wisselen van juf, zo hebben ze specifieke leerkrachten voor Math en English, en de Science, daar kan ik ook nog veel uit leren, niet makkelijk die teksten en de bijhorende vragen.

Benjamin heeft zich een boekje gekozen van Dr. Seuss, hij is er gewoon gek van. Blijkbaar gebruiken ze de boekjes in de klas, je kent vast wel "The Cat in the Hat", zijn keuze viel op "Hop on Pop" want dat had juf net voorgelezen vandaag, succes verzekerd.

Eveline is met 'schele' hoofdpijn gaan slapen, dan kan ze plots niets meer, is ze compleet 'out', ze had al een hele avond huiswerk gemaakt, de toets van 'science' was tegengevallen want ze begreep er niets van en de laatste zin van een versje over het getal 'pie' dat 8 regels moet tellen wou maar niet komen, misschien heeft papa nog wat inspiratie...?

Wednesday, March 16, 2005

American friends

Rachelle-Emily-Tricia
Hey iedereen!!!!!!!!!!!!!!!!hoe is het nu allemaal met jullie????
Zoals jullie mss al weten heb ik mijn vaste vriendinnen al gevonden!!! Ik heb er wel andere leren kennen in het begin, maar daar ben ik niet zo veel meer bij.

Mijn vaste vriendinnen zijn: Emily, Rachelle, Tricia, Kaleigh, Lauren, Katie, Alexa,...maar degene waar ik meestal bij ben zijn Emily, Rachelle, Kaleigh en Tricia, de rest kom ik in de klas tegen of zie ik op de speelplaats.

Emily, is geboren in Mexico en heeft daar tot het 4de leerjaar gewoont, in het 5de leerjaar zijn ze naar California verhuist, toen ze naar hier kwam kon ze ook geen engels spreken want ze spreekt normaal spaans maar nu kan ze al heel wat engels!!! bijna zoals al de andere kinderen hier. Ze heeft mij dit allemaal vertelt in de office. Wij 2 zitten daar het eerste lesuur samen, ik omdat ik geen P.E. kan doen met mijn been en zij omdat ze haar hoofd heeft pijn gedaan en waarschijnlijk ook nog niet mag turnen, dus dan zitten we daar wat de babbelen.

De andere meisjes wonen hier al heel hun leven. Op de foto, die ik heb gemaakt na school aan het hek staan 3 van mijn vriendinnen op: aan de linkerkant is het Rachelle waar ik nog maar pas naar haar verjaardagfeestje ben geweest, in het midden Emily, die van Mexico komt en aan de rechterkant Tricia.

En wat vind je van ze? Zien ze er leuk uit? Ze zijn in ieder geval zeer leuk!!!
!!!kusjes van mij!!!-eveline-Miss Ya-eveline-LOVE-!!!-eveline-Big kiss!!!

Tuesday, March 15, 2005

een hamstertje

Hallo, Catherine hier,
ik had voor mijn verjaardag een nieuw hamstertje gekregen, maar twee weken geleden is het gestorven, het was nog maar 5 weken oud. Mama zegt dat het niet door mij is, gelukkig! Ik zou een ander krijgen.
Papa had gisteren eentje mee van een mevrouw van zijn werk, die heeft er heel veel en brengt ze soms mee naar het werk, ook voor andere mensen.
Ik weet nog geen naam maar dat komt nog wel, ik ben nog aan het denken. Het hamstertje is een meisje en het is nog maar 4 weken oud. Ze is nog een beetje bang en ze eet nog niet uit mijn hand, maar dat is normaal. We moeten ze eerst wat laten wennen en dan langzaam mee beginnen spelen.
Mijn eerste noemde Poekie en het tweede Twixie.
Het hamstertje kon onmiddelijk in mijn mijn eigen hok, mama wist het al want papa had haar gebelt en ze had het stiekem klaargezet. Het was voor mij een grote verrasing. Het hamstertje is in een kleine reiskooi naar hier gebracht, papa zegt dat het hamstertje op zijn werk met al de andere hamstertjes in een grotere kooi zaten, en dat ze al die andere kooitjes gewoon mee had, slim niet?

Ga stoppen vele lieve groetjes van catherine.

Monday, March 14, 2005

Uitpakken en wegwaaien


Het klinkt al een beetje afgezaagd, maar ja 't is zo, mama pakt uit, vandaag was het de beurt aan de grote kast met servies en glazen, en je gelooft het nooit, niets was gebroken, zelfs geen enkel van ons super-delikate glazen die zelfs kapotspringen als je er nog maar naar kijkt, een dikke pluim voor onze inpakster, echt waar. Om goed werk te leveren moet je dat wel allemaal eerst afwassen, maar die stap heb ik overgeslagen, duurt te lang. Zo had ik nog tijd om eens buiten te zitten, maar wat een wind, de Santa Anna wind slaat weer toe, alles waait dan weg, het doek van bbq. is niet te houden, de dolfijn uit het zwembad kan dan plots vliegen, de vuilbakken in de straat krijgen een eigen leven en als de inhoud nog niet geleegd is, die ook. Was dus even zoet met alle papier, dozen en afval dat onze tuin was binnengewaaid weer bijeen te rapen.

Sunday, March 13, 2005

slaapfeestje!

Hey iedereeen, ben ik het weer e ! Over het slaapfeestje van gisteren: het was heel leuk! Maar spijtig genoeg moest ik mijn gebroken been meenemen!!! :-) (maar ik kon ook niet anders)



Dus het begon vrijdag om 5uur en eindigde om 4uur op zaterdag. Eerst speelden we daar spelletjes en dan kregen we pizza op ons bord!!! Na de pizza kregen we ijs en cake!!!! Daarna speelden we nog wat en deden we nog veel leuke dingen. Toen het bijna middernacht was hadden we besloten om eindelijk onze film te bekijken, iedereen mocht zijn lievelingsfilm meenemen, ik bracht 'daddy daycare' mee en daar hebben ook naar gekeken.
De mama ging dan slapen en ze zij dat we nog een half uurtje mochten babbelen en dan moesten we gaan slapen, maar je kent dat wel dat dat dan niet gebeurt en dan heeft meer dan de helft van de kinderen liggen kletsen, GANS DE NACHT!!!!! Maar ik heb toch een uurtje ofzo geslapen in de zetel (tis ook wel niet zoveel maar tis toch ietske) Tegen 5uur in de ochtend hebben we nog een film uitgekozen om naar te kijken en pas tegen de ochtend waren er die gingen slapen!!!! Maar ze zullen niet echt geslapen hebben want vlak naast hen hebben wij een spelletje gespeeld op het keyboard en dat is veel lawaai.
In de ochtend hebben we dan nog veel dingen gedaan en tegen de middag zijn we naar de pleinen gegaan, ik met de auto met de mama en de anderen te voet, als het 3uur was zijn we terug naar huis gegaan en daar hebben we nog een stukje van een andere film bekeken, der waren er die in slaap waren gevallen!!! Tegen 4uur was het gedaan, het feestje was over....
alle nu weten jullie ook ongeveer wat een feestje hier is he!

kusjes eveline!!!!!1

Saturday, March 12, 2005

Alles krijgt zijn plaatsje

Alexander's hoekje
Alexander heeft vandaag wat foto's genomen van 'zijn' kamer, het is eigenlijk de 'office' van het huis die de jongens samen delen, met een paar houten ikea-rekjes die eigenhandig geverfd zijn, is de kamer handig in twee gedeeld, het is er erg knus geworden, vooral nu hij er zijn favoriete posters heeft opgehangen met 'poster tack'.

Eveline was sinds gisteren op haar eerste slaap-verjaardagsfeestje in California, tot 4 u deze namiddag en "niet te vroeg komen he mama!". Thuisgekomen nestelt ze zich op haar kamertje met haar brieven om weer nieuwe te schrijven, ze heeft nu weeral veel te vertellen. Ze is tevreden "ge weet toch dat ik rap nieuwe vriendinnen maak he!", en "ze moeten mij toch een leuke vinden als ik al naar feestjes mag komen he?", maar ze is stikke-moe, de hele nacht zijn ze wakker gebleven om te vertellen en te kletsen, ze hebben films bekeken, pizza gegeten en nagels gelakt.

De mannen zijn vandaag naar de kapper geweest, maar Benjamin heb ik moeten terugsturen, het was net een jommekeskapsel, de tweede poging was goed maar niet zoals we gewend zijn, misschien toch eens navragen bij de mama's hier, vooraleer de vrouwen zich aan een knipbeurt wagen.

Thursday, March 10, 2005

"13 Colonies"


Fifth Grade (Catherine zit achter de rechtse jongen)

Sycamore Canyon School, Fifth Grade, is proude to present "13 Colonies", a Musical Play for Kids about Early American History.

Vanavond gaf Catherine's klas een voorstelling van de musical die ze al een hele tijd aan het inoefenen waren, het verhaal van de "13 colonies", een stuk over de vroeg amerikaanse geschiedenis. Zeer mooi gespeeld, die amerikaanse kids hebben helemaal geen schroom, zingen en dansen honderduit, daar kunnen onze belgische kinderen nog wat van leren!

Ondertussen is bijna al het speelgoed tevoorschijn gekomen uit de dozen, met het meeste is al grondig gespeeld, ook de massa boeken en strips heb ik uit de dozen gehaald, die liggen voorlopig op stapels te wachten, op een boekenrek- of kast dat er nog niet is. De meest gestelde vraag gisteren en vandaag en waarschijnlijk de komende dagen is: "waar ligt ...?" In mijn hoofd vormt zich een immense inventaris van voorwerpen en hun respectievelijke plaatsen. Voor veel dingen heb ik nog geen bergplaats, het huisje in Doorslaar was zo klein nog niet, we zijn er toen langzaam 'ingegroeid', nu overval je een huis met een container huiswaar, waar moet alles naartoe???

Tuesday, March 08, 2005

Household goods arrived!!!


Om 10.30u kwam de truck met container aan, het gaf een fijn gevoel en spannend, hoe zou alles te voorschijn komen?

Met veel omzichtigheid werden in het huis de tapijten met wrap-plastiek beplakt, de trap ook met extra tape en de balustrades met dekens omwonden. Ondertussen werden de houten balken losgevezen waarmee alles verzegeld was, en YES, alles zat nog min of meer op zijn plaats, het rook niet echt vochtig, het zag en voelde goed, het uitladen kon beginnen.
5 sterke mannen hebben met het nodige vakmanschap alles uit de container geladen, aan de voordeur gaven we verdere aanwijzingen waar alles naartoe moest. Het ging snel, met een lach en een grap werden alle obstakels overmeesters, het meeste verpakkingsmateriaal werd verwijderd en gingen op hun beurt in de vrachtwagen van de verhuisfirma. Een hele stapel dozen met niet dringende zaken staan nog in de garage te wachten, de kinderen hun kamers zijn reeds vol met persoonlijke spulletjes, maar ook boven staan nog heel wat dozen die een van dezer zullen uitgepakt worden.

De kids kwamen alleen naar huis vandaag, al in de verte hoorde ik ze roepen: yes!, joepi!, ja!, ze zijn er!, joepi! Ze waren zo blij, de boekentassen vlogen aan de kant, ze liepen naar hun kamers, zouden het liefst van al, onmiddelijk beginnen spelen zijn met alles tegelijk, maar we hebben ze getemperd met een ijsje, dan mochten ze helpen met lege dozen buitensleuren en kleine dingen binnen dragen.
Om 5.30 was de grootste klus geklaard, de rest is voor later, als we eens goed geslapen hebben in een echt bed onder een lekkere dons, morgen is er weer een dag.

Een kleine fotoreportage op pbase.

Monday, March 07, 2005

Een dagje wachten.

slaapzakken van de jongens
Deze ochtend, klaar om de hele inboedel te ontvangen, wachtend de mails lezend, een berichtje van de plaatselijke verhuisfirma: het leveren van de goederen zal een dagje later gebeuren dan voorzien door een onvoorzien personeelstekort.
Het wordt dus morgen, Bert vertrekt vandaag te laat om op een deftig uur op het werk aan te komen, de kinderen zullen teleurgesteld thuiskomen, ikzelf ga de proviant voor een aantal dagen aanvullen en ondertussen hangen de slaapzakken reeds te luchten in de zon.

Sunday, March 06, 2005

Zwemmen als het winter is.

Vandaag hebben ik, Benjamin en Catherine gezwommen, het was wel wat koud, wij... hebben allemaal spelletjes gespeelt in het water.
Ik sta hier op de foto voor de fontijn. We hebben de dolfijn opgeblazen, die zie je nu niet, als je daarop beweegt dan val je er soms af.
Nu ben ik hier in mijn bikini een postje aan het schrijven, met een truitje aan. Maar jullie daar in belgie hebben echt zo geen luxe zoals bij ons hoor, wij hebben nog geluk ook omdat wij een zwembad hebben. Het betekent niet dat het hier warm is, het is hier ook koud hoor, het is hier ook winter.
Ik ben ongeveer een stuk of vijf keer gevallen in het zwembad. Nu is al de schaduw over het zwembad getrokken. Nu zal ik niet meer zwemmen. Mama dacht bij het eten, toen de dolfijn aan het botsen was, dat er een haai in het zwembad zat.

Alexander is met zijn vriend naar de zee, maar wij kunnen niet omdat er anders zand in Eveline haar gips zou komen, en ze kan ook nog niet wandelen.

Friday, March 04, 2005

met krukken naar school

Hey iedereen!!!!!!!!!!!!!
Vandaag ben ik weer naar school gegaan.In het begin was ik niet zo zeker of ik wel zou gaan maar ik heb het gedaan dus ja.
Als we er toekwamen zijn we naar de office gegaan, om te zeggen dat ik weer op school ben en te laten zien wat er is gebeurt. Omdat ik het eerste lesuur normaal P.E. heb(maar ik kan nu niet turnen) ben ik met mijn mama naar een boekenverkoop in de Bib van de Primary School gegaan (ikke in een rolstoel van de school omdat ik me dan beter kan voortbewegen).
Daarna zijn we naar de Middle School Office gegaan en daar hebben ze een vriendin van mij gehaald die mij dan kon helpen om de trappen op en af te gaan want dat gaat helemaal niet alleen dus ja... ze heeft me dan heel goed geholpen. En eigenlijk was iedereen heel vriendelijk voor mij! Ze vroegen of ze mijn rugzak moesten dragen en zo, ze waren heel vriendelijk!!!!!!!!!
Ik heb zelfs al een zelfgemaakt kaartje gekregen van een vriendin. Dit is zo het belangrijkste wat er gebeurt is.
Heeeeeeeeeeeel Veeeeeeeeel Groetjes Van
..................................................................... Eveline-xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox-

Thursday, March 03, 2005

ook pijn gedaan

Waarom heb ik me ook pijn gedaan?

Ik ben op school gevallen, over iemand zijn voet, zo viel ik recht naar beneden op mijn knie en mijn tanden. Mijn knie is geschaafd en bloedde maar niet zo superveel, mijn tanden deden pijn en de tand die al wat los stond staat nu nog wat losser. Deze dag moest ik maar wat zachte dingen eten voor mijn losse tand.
Eveline heeft haar krukken, nu kan ze wat gemakkelijker stappen, maar ermee op de trap gaan kan ze niet. Eveline ligt al in haar bed, ik moet ook gaan slapen dus ga ik stoppen...
een dikke kus van Helena

talent-show op school

Ik heb gisteren mee gedaan aan de talent-show: er waren veel die dansten, een paar speelden piano, er waren een paar die gewoon zongen, iedereen deet iets anders, er waren wel twee die op hetzelfde liedje dansten, maar ze deden toch niet dezelfde danspasjes. Er waren nog twee meisjes uit mijn klas die mee deden. Toen ik toe kwam mocht ik mijn gitaar al achter het podium zetten maar ik mocht er nog niets uithalen, toen ik aan de beurt was moest ik achter het gordijn nog alles klaar zetten , ik moest heel rap zijn. En dan moest ik er nog af, alles moest weer allemaal in mijn zak, ik was de rits nog aan het toe doen en het gordijn ging al open voor de volgende, gelukkig was ik juist op tijd weg. Papa stond in de file en was dus te laat voor foto's, en dat vind ik wel een beetje spijtig. Toen ik op het podium moest dan had ik wel een paar zenuw-kes maar het ging wel snel over.
Ga stoppen, tot de volgende keer, Catherine.

Wednesday, March 02, 2005

Misverstand bij Physical Education (P.E.)

Hey iedereen!
Ik heb vandaag ietske meegemaakt bij P.E.



We speelden voetbal en ja ... we speelden een matchke. Iemand uit de tegenploeg schopte de bal weg, ik wou naar die bal lopen om hem ook weg te schoppen maar die gast liep ook naar de bal en we kwamen tegelijk aan, hij slipte en viel bijna op mij, ik was slim genoeg om opzij te gaan maar toch botste hij tegen mij en ik ben toen ook geslipt, maar geen gewone slip: ik slipte en viel op de grond, 1 been zat onder mijn ander been en er moet iets met mijn been gebeurt zijn maar precies weet ik niet meer, omdat het zoveel pijn deed.
Ik moest naar de office, daar hebben ze een ziekenkamer met verpleegster, maar het lukte mij niet om te stappen, zoveel deed mijn enkel en mijn been pijn dus zijn ze een rolstoel gaan halen.
Ze hebben mijn mama gebeld en die is me dan komen halen, ik kon mijn been niet bewegen dus we zijn naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis gegaan. Het was zeker niet groot, het was zo een voor eerste hulp. Daar hebben ze X-rays gemaakt en ons de uitslag laten weten, er moest een specialist (orthopedist) met me verder doen, maar die kwam maar in de namiddag, toen zijn we nog efkes naar huis geweest om iets te eten (het was ondertussen al na 1uur, het is gebeurt rond 9.30!)

Ik zal maar zeggen wat het is: ik heb mijn been gebroken, het is een twist zoals een gedraaide tak, boven mijn enkel en het is redelijk groot. Die dokter kwam een plaaster aandoen, dat hele gedoe deed wel wat pijn, maar ik heb me toch heel sterk gehouden.Nu doet het nog altijd pijn.
De plaaster is lichtblauw, het is wel een mooie kleur hoor! Ik hoop dat het rap voorbij is maar dat zal niet want ik moet hem zeker 6 weken dragen, de eerste drie weken mag ik er niet op steunen, moet met krukken lopen en mijn been altijd omhoog houden, daarna een soort lange skibot, het is wel niet leuk!



Toen ik thuis kwam lag er een grote enveloppe klaar van de post, met brieven van mijn vriendinnen in Belgie, met de Joepie ... joepie ... nu had ik toch iets heel tof om te lezen in de zetel met mijn been omhoog - dank u - dank u - dank u -

Kusjes van mij !!! eveline

Tuesday, March 01, 2005

Naar school.

Ik moet naar school brrr ...
Dat is allemaal zo moeilijk, allemaal leren en allemaal schrijven, allemaal blaadjes invullen, allemaal zo veel werk! Maar gelukkig kan ik mijn juf vragen wat ik daar moet doen op dat blaadje. En mijn juf is ook zo lief, en ze helpt me met veel! Ik kan al lang in het engels 1, 2, 3 ... tellen en ook al heel veel woordjes zeggen en schrijven. We zijn aan het werken aan een "animalrapport". Donderdag na de P.E. les hebben we muziekles, maar we zingen ook nog op andere dagen met andere klassen samen. Mijn juf haar naam is Mrs Dann, mooie naam he?
De vanbrandekesgazette vind ik wel leuk daar kan ik dan dingen in schrijven zoals nu. Maar ik doe altijd mijn best!

1 maart

Het is al de eerste dag van maart en nog steeds zijn onze spullen er niet, we wachten op nieuws van de verhuisfirma, de kinderen worden een beetje ongeduldig, ze beginnen zich plots te herinneren wat er nog allemaal op komst is, het kan nu niet snel genoeg meer gaan.


Bert is zo fier als een gieter thuisgekomen, ze hadden op Sony Imagesworks een feestje omdat ze zondag de Oscar gewonnen hebben voor de Visual Effects van Spiderman 2, hij heeft het beeldje ook eens mogen vastnemen, whaaaaw...
Alexander was ook tevreden, zijn kort telefonisch interviewtje in de vroege uurtjes met karrewiet over de Oscar-uitreiking was gelukt, en ze hebben er 2 quotes (zo noemen ze dat) van gebruikt.
's Avonds zijn de twee mannen in huis, moe maar voldaan gaan slapen.

Deze nacht zijn we opgeschrikt door het luide gehuil van coyote's in de heuvels, ik vond het maar een vies geluid en kon het eerst niet goed thuisbrengen, best een beetje spannend om die roofdieren zo dichtbij te hebben. Toch zitten er hier nog een massa konijntjes, maar katten die zie je hier niet, hoe zou dat komen?

Nu rij ik als de bliksem om wat eten, voor de kinderen er weer zijn... anders moet ik ze meenemen en eerlijk, liever niet.