Thursday, August 02, 2007

Alex en zijn autootje



Het werd een rollende doos, of beter een Box Car, een Scion XB first generation van Toyota. Een hippe, aparte compact of mini, maar met een zee van ruimte binnenin. Erg zuinig in verbruik met een maximum aan mogelijkheden, een mini SUV die erg in trek is bij de Californische jeugd of al wie jong van hart is met wat minder geld, vooral in de surferswereld een topper, een praktisch en efficient wagentje enkel verkocht in de Verenigde Staten en naar het schijnt alleen in de staat Californie een groot succes. Wie er een wil moet rap zijn, wie deze jonge generatie tweedehands wil vinden moet geluk hebben en nog rapper wezen.
Wij hadden geluk, op een dag stond het voor een huis met een 'for sale' bordje op, Alex wist al wat hij wou en was onmiddellijk verkocht. Wij ook, geen auto past zo goed bij hem als deze, maar... tussen dromen en willen ligt een harde financiele realiteit, het werd dus tellen en nog meer tellen en vergelijken, verder zoeken en nog harder tellen en nog steeds stond het wagentje blinkend op hem te wachten. Tot we op een frisse en uitgeslapen ochend de knoop hebben doorgehakt. Iedereen is content, Alex nog het meest, want op de avond van zijn laatste schooldag in de zomervakantie kon hij zijn eerste auto ooit gaan afhalen, vandaag dus.
Volgende week pas komt zijn vriendinnetje terug thuis van een vijfweken lange uitwisseling naar Costa Rica, ze weet nog van niets en hij gaat het ook nog niet verklappen, hij wil haar ermee verrassen. Jongens en hun imago, vooral hier erg belangrijk.