Wednesday, August 29, 2007

en daar gaan ze weerVoila, ze zijn allen weer op school. Goed op tijd waren we deze ochtend klaar om te vertrekken, boekentassen, lunch en genoeg fris water want het is bloedheet. Veel drinken is dus de boodschap maar gelukkig staan er op en rond de school voldoende drinkfonteintjes om bij te tanken.

Alexander ging gisterenavond nog naar een concert van Stevie Wonder in Santa Barbara, de zanger is na meer dan 12 jaar op tournee door Amerika. Samen met zijn vriendinnetje, de broer en de mama en voor alle gemak blijft hij daar dan ook slapen (zoals dat wel eens meer gebeurt). Ik hoop dus maar dat ze op tijd uit bed zijn geraakt en niet al hun eerste "tardy" opgelopen hebben, dat is een nota in je dossier dat je te laat was en je mag er zomaar enkele hebben of er volgt een straf.

Eveline stond om zeven uur al helemaal bepakt klaar, ze schrok zich te pletter toen ze vaststelde dat het nog veel te vroeg was om door te rijden. Nee, van haar geen foto, ze wil er absoluut geen.

Helena en Catherine, zusterlijk samen naar de Middle school afdeling naast de lagere afdeling, grote zus helpt kleine zus door de eerste nieuwigheden en heeft daarna haar handen vol met alle vrienden een blij weerzien te "huggen". Het is geen vreemd zicht als de kinderen elkaar op de speelplaats "huggen" maar ook niet dat de leerkrachten de kinderen een knuffel geven. Iedereen is blij en vrolijk. Een foto? "Nee mama, alstublieft niet!" (gelukkig had ik al eentje van bij het wandelen van de auto naar het schoolhek)


Benjamin had een probleem, zijn rugzak kan niet over zijn schouders en dat zal nog wel een tijdje zo zijn, ik parkeerde dus mijn auto (zoals de meeste ouders vandaag wel deden) en wandelde met hem mee tot aan zijn klasdeur. Daar had hij al snel een paar vrienden om samen op de bank te wachten tot de bel ging en de juf haar deur opent en ieder kind stuk voor stuk verwelkomt. En ja, Ben die wil wel nog op de foto, gelukkig toch nog eentje van de vijf!

Zo, het startschot is gegeven, nu hoop ik van harte dat er vanavond nog geen huiswerk is want van huiswerk meegeven daar kennen ze wel wat van in Amerika! En nu op zoek naar een rugzak op wielen voor Ben, zodat die morgen ook weer zijn eigen plan kan trekken.