Monday, August 27, 2007

de grote voorbereiding




Nog even en de schoolpoort staat weer een jaartje voor ze open. Vorige week al, werden alle High School kinderen verwacht om hun voorlopig uurrooster te komen ophalen en Alex regelde tegelijk al een parkeerpas want als een Senior (laatstejaars) parkeert hij vanaf nu zijn auto op de schoolparking.
Ook de Junor High School kinderen (of Middle School) hadden vorige week al een "orientatiedag". Catherine (laatstejaars) en Helena (eerstejaars) gingen op de foto en haalden na enkele minuten een nieuw school ID (een studenten identiteitskaart) met gloednieuwe pasfoto op, stonden ze daarna in de rij voor hun uurrrooster van de 1ste semester en met die twee kregen ze in de schoolbib hun schoolboeken mee voor thuis. Boeken en CD's voor thuisstudie, in de klas hebben ze een exact tweede exemplaar, zo moeten ze niet sleuren met zware boeken, goed he!
Morgen dinsdag, is de laatste vakantiedag. Om vijf uur stipt is het "kick off" van het nieuwe schooljaar voor de lagere school. Benjamin zal weten bij welke leerkracht hij zit, kan dan naar zijn klas lopen en op dat raam hangt een lijst van alle kinderen in die groep. De juffen zijn er niet, de klas is potdicht, maar door het raam zie je dat alles klaar staat. Ondertussen is het op de speelplaats groot feest, spannend dat wel want iedereen ziet elkaar terug en wie zit bij wie, omdat er van een bepaald leerjaar zoveel verschillende klassen zijn halen ze de kinderen ieder jaar door elkaar, zo is de klasgroep elke keer weer helemaal anders samengesteld. Heb je toch een allerbeste vriendje en zit je niet meer samen, dan is dat niet zo erg, de speeltijd en de middagpauzes hebben ze nog altijd op hetzelfde moment en tijdens die pauzes zijn de kinderen altijd welkom bij elkaar in de klas. We moeten ook niet koken want voedsel genoeg, dat wat kinderen lekker vinden, hamburgers, pizza, hotdogs en ijsjes. Tegen zeven uur naar huis, boekentas klaar, in bed want woensdag 29 augustus is de eerste schooldag.