Thursday, September 13, 2007

snipperdag


Wat doe je zoal op een doordeweekse snipperdag? Dan palm je mamas auto in en laadt die vol met surfboards, welgeteld vijf lagen er op het dak gebonden voor ze er erg in had. Ook de koffer zat vol met wetsuits, handdoeken, een gevulde koelbox en een stoeltje voor haar.
Toen ze de stofzuiger beneden hoorde gonzen, wist ze hoe laat het was. De kinderen hadden geen school en wilden gaan surfen. Ook Ben had vol enthousiasme zijn boogyboard ingeladen, twee weken uit de oceaangolven moeten blijven was meer dan genoeg en dat zou hij eens goed gaan inhalen vandaag.
Zo trokken we naar ons surfplekje, buurman D. ging mee en dat was maar goed, zo hadden we toch wat mannelijke kracht mee om de hele lading op het strand te krijgen, een strand dat zo klein was door het weggewassen zand door de stevige branding, maar meer dan groot genoeg voor ons enthousiaste groepje. Ook al waren de surfcondities niet echt ideaal, toch namen de meisjes de ene golf na de andere, ook Ben ruilde zijn boogyboard een tijdje voor een surfboard, maar uit het water kwam hij enkel om naar huis te gaan.
Moe, doodmoe, ziek van moeite waren ze, zoveel energie waren ze kwijt, ze vielen als een blok in slaap om de volgende dag, vrijdag, toch nog een dagje naar school te gaan.