Sunday, September 23, 2007

sporen van wilde dieren in plaaster


Na regen krijg je natte paden, of dat dachten we althans, maar we waren vergeten dat het al maanden droog was en die paden er dus stoffig en keihard bijlagen en dan heeft zelfs een goeie regenbui of twee of drie moeite om modder te maken.
"De ideale dag om afdrukken te gaan maken van coyotes" kreeg papa deze ochtend als idee! Plots voelde hij zich weer achttien, kwamen zijn scoutsleiders talenten weer boven, dook hij in de garage op zoek naar dat pakje gipspoeder dat nog ergens stond, probeerde hij in de keuken uit hoe een perfect rond malletje te maken met een kartonnen reepje en wat plakband, zocht hij ook enkele wegwerpbekers bij elkaar en stokjes om te roeren, vond hij een oude rugzak en propte daar zijn attributen in naast de fles met een halve gallon kraantjeswater.
Ondertussen had ik de kindjes van de buren opgetrommeld, kropen die allen in shorts en wandelschoenen in de wagen, brachten hun verrekijkers mee en hadden zelfs water en snacks bij de hand en waren klaar voor een lange zoektocht naar sporen van wilde dieren in het park.


Zo trokken we met zeven kinderen naar het Rancho Siera Vista park, het park waar mama steeds gaat rennen, waar de coyotes niet meer bang zijn van haar en waar we met zijn allen ook niet zullen verdwalen omdat het ons ondertussen zo bekend is. Mama wist zelfs de potentiele modderpoelen te vinden waar papa dan weer snel perfecte afrukken vond.

We maakten afdrukken van herten en van coyotes. Gelukkig hadden we al ver en veel gewandeld, zelfs helemaal tot aan een waterval, zodat iedereen geduldig genoeg was en erg blij met de extra rusttijd tijdens het verplichte drogen van de gegoten gips in het kartonnen malletje.

Zo liepen we daar meer dan drie uur rond, brachten een mooie oogst afdrukken mee, gingen daarna naar Mc. Donalds voor "linner" , vonden ze maar zelf uit als combinatie van 'lunch' en 'dinner' aangezien het al drie uur was en dat net tussen de twee ligt. Daar vertoefden we nog een twee uur, de kinderen al spelend en mama en papa al uitrustend en toen gingen we allen voldaan naar huis. Het was weer een erg mooi weekend. We zijn er dankbaar voor.