Saturday, September 22, 2007

Belgische uitwisselingsstudent

Het gebeurt wel eens dat mensen die op zoek zijn naar informatie over Belgen en Californie op onze weblogs terechtkomen en heel af en toe durven ze ook echt contact te zoeken en sturen een email. Meestal gaat het om informatie voor een reis, soms is het iemand die een emigratie overweegt, af en toe zijn het er die werkelijk voor een tijdje in Californie komen wonen en een keer was het een papa die ontdekt had dat zijn zoon voor een jaar op uitwisseling niet zo heel ver van ons vandaan zou terechtkomen. Eind augustus kwam de vlaamse achtienjarige aan in Ventura en vandaag was hij bij ons op bezoek, voor hem een welkom vlaams intermezzo na zijn eerste volle maand in een Amerikaans gezin, voor ons een erg aangenaam kennismaken.


We voelden ons al snel een beetje verwant, hij met drie zussen in Belgie, hij met drie gastzussen en een gastbroer in zijn tijdelijke Californische thuis en wij ook met drie zussen en twee broers. Allemaal grote gezinnen dus. Hij wil graag leren surfen en toeval wil dat zijn gastgezin een strandhuis heeft net daar wij altijd naartoe gaan, wie kon het beter passen! Morgen is het water te bevuilt door de recente regenval maar de eerstvolgende surfdag bellen we hem op en kan hij mee het water in. Vanmiddag zochten ze op het internet een leuke jongensfilm uit en reden de mannen samen naar de cinema. Meisjes niet toegelaten.
Met de wolkenlucht,regen, preisoep, witloof in de oven, chocolade en Nederlands voelde het even net als Belgie. De voordelen van webloggen vanuit het buitenland.