Tuesday, September 25, 2007

Ben ontdekte het audioboek

Een sprookje en tegelijkertijd een groot avontuur, dat is "The Tale of Despereaux". Despereaux is een zeer rare muis, maar een held in gigantische proporties. Een grade3 en ouder boek, een charmant verhaal van een onverwachte held met een goed einde. (Trouwens Universal is bezig aan een film van het boek en brengt die tijdens de kerstperiode 2008 uit.)


Een boek voor Ben, maar Ben heeft het nog steeds moeilijk om te lezen. Met zijn tweetjes ploeteren we ons 's avonds samen door dunne exemplaren, maar makkelijk te lezen betekent ook voor jongere kinderen. Maar Ben wordt groot en wil geen onnozele verhaaltjes meer lezen, dat maakt het zo saai en de goesting is dan rap weer over. En samen lezen wil ook zeggen dat Ben niet gezellig in zijn eentje in een hoekje met een boekje kan kruipen, het lukt dan gewoon niet zo goed. Toch wil Ben net als zijn vriendjes pronken met een dik boek.
Zijn juf leest elke dag een half uurtje voor uit "The Tale of Despereaux" en Ben is gek van het verhaal, hij kan bijna niet wachten op het vervolg de volgende dag. Toeval wil dat we zowel het boek als het audioboek liggen hebben, gekocht toen de meisjes nog druk engels aan het leren waren en dit de perfecte oplossing was om goed engels te leren lezen, luisteren naar de voorgelezen versie op cd en meevolgen in het boek. Dat hoefde ik Ben geen twee keer te vertellen, na het eten ligt hij nu in een hoekje van de sofa in zijn eentje het boek te lezen, met de oortjes in van Helenas oude draagbaar cd-spelertje, komt nu allemaal nog goed uit. Ben heeft het audioboek ontdekt! En we hebben zo ook nog Narnia liggen en Harry Potter staat ook al op zijn lijstje.