Saturday, June 30, 2007

Surfing Surfing

En toen hadden ze surfkamp. Van maandag tot vrijdag om acht uur de deur uit en rond drie uur weer thuis, moe zouterig plakkerig hongerig en meer dan genoeg zon gehad, nog net voldoende energie over om wetsuits uit te staan spoelen en te gaan douchen, wat te eten en dan plat met een boek of film. Benjamin, Helena en Catherine waren in het kamp en Eveline ging iedere dag mee voor de fun. Echte surfer girls zijn het ondertussen en Ben een ware surfer dude.


Ben zonder vrees in die wilde oceaan, staat als jongste de eerste klaar en komt er als laatste uit, overweldigende golven ver in zee kunnen hem niet deren, een brok energie in het koude water, voor hem is het puur plezier, ook het harde en vermoeiende werk van het peddlen. Als achtjarige neemt hij de golven in zijn eentje, ik doe het hem met moeite na. De prijs voor de "Charger". (Of diegene die er altijd volledig voor gaat.)Helena die gedreven is om de hoogste golven goed te pakken, ze te rippen en dan ook nog trukjes uit te gaan halen zoals een speciale 'pose'. Na de eerste dag voelde haar hoofd verbrand aan, toen wou ze zonnecreme in haar haar gaan spuiten, maar we vonden nog die "bikers caps" en die brachten ook voldoende UV-bescherming, en ze is er maar eentje kwijtgeraakt in de golven. De altijd 'goodlooking girl' of de prijs voor een echte "Water Girl".


Catherine die op haar dertiende met haar lengte en atletische lichaamsbouw een streepje voor heeft in professionaliteit en stijl. Ze neemt de krachtige golven met gemak en baant zich probleemloos een weg op de rips. Ze is duidelijk klaar voor de volgende stap, geen beginnersboard meer maar naar een goed kwaliteitsvol longboard. De prijs voor de "Best Surfer Girl".


Eveline heeft het algelopen jaar zo vaak gesurft, is ze zo sterk geworden en heeft en zoveel bijgeleerd dat ze ondertussen veel te goed is voor dit kamp. Maar ze mocht wel iedere dag mee, de ene keer met haar eigen surf board en haar surfer buddies erbij, de andere keer mee met de anderen in het busje. Als een volleerde surfer, manouvreert ze het board naar links en rechts, stapt ze van achter naar voor en weer omgekeerd, temt ze de golven dat het geen naam heeft. Ze is zo goed geworden dat ze vanaf volgend jaar, als ze zestien zal zijn, een training zal krijgen om mee de kampen te begeleiden, betaald, dat laatste vindt ze geweldig, want wie wil er nu niet betaald worden om zijn geliefde sport uit te gaan oefenen?

*een klik op de fotos en je hebt ze ietsjes groter*