Wednesday, June 13, 2007

Weg met die schoolstress!







Morgen, donderdag hebben de kinderen hun laatste halve schooldag, rustig afscheid nemen met hun klasvriendjes en hun juf, geen drukke oudercontacten meer, geen drukke feestjes, maar een gezellig samenzijn en met elkaar praten over het voorbije jaar en over wat komen gaat. Dat is wat de juf van Ben ons doormailde. Alle banken zijn leeg en staan reeds opzij.
Vandaag mochten ze er letterlijk een lap op geven! Weg met die 2 van tweede leerjaar, ieder om beurt eens goed op die nummer twee "pinata" kloppen die het hele jaar in de klas hing, niet tot de snoepjes eruit vallen maar tot ze helemaal in kleine stukjes is, een symbolische erg leuke klasdaad. Maar ook weg met al die werkstress, waterballonnen naar elkaar gooien, wel onder de gordel blijven om elkaar geen pijn te gaan doen, tot iedereen drijfnat was. Maar ook weer alle kleine stukjes opengereten ballonnen oprapen, erg snel, ongelooflijk!
Morgen, donderdag is Helenas laatste halve dag in Elementary of lagere school. Dat vierden ze al vandaag met een uitstapje naar een minigolfterreintje en morgen met een grootse "Luau" party op het grasplein. In Hawaiiaanse stijl gaan ze afscheid nemen van de kleintjes met spelletjes en pizza, volgend jaar gaat ze naar Junior High of de Middle School, samen bij Catherine die dan haar laatste jaar daar is. Nu al overlaadt ze haar zus met goedbedoelde maar niet altijd in dankbaarheid ontvangen raad, Helena wil niet graag de kleinste zijn, daar voelt ze zich te groot voor.
En Eveline en Alexander lopen al de hele week met hun jaarboek onder de arm, alle vriendinnen moeten er een berichtje in kwijt en dat vraagt veel tijd en geduld, erg leuk. Dit dikke boek staat vol fotos van alle leerlingen in klasverband, van de clubs maar ook gewone dagelijkse kiekjes en van bijzondere gebeurtenissen, onmisbaar naslagwerk als herinnering aan weer een schooljaar. Alexander werkte mee aan de uitwerking.
Voor hen zijn vrijdagochtend de laatste uurtjes. Eveline weet al wat ze die dag wil doen, gaan surfen. Maar ondertussen probeert ze samen met haar vrienden en hun coach een surfclub op de HighSchool uit de grond te stampen voor volgend schooljaar, ik hoop dat het haar lukt.
Voor Alex begint volgende week al de Summerschool. Hij heeft nog verplichte vakken in te halen om volgend jaar naar college te kunnen gaan, omdat hij die gemist heeft als anderstalige nieuwkomer uit het buitenland.