Tuesday, June 19, 2007

beloning


Ook in de vakantie moet er gewerkt worden, dinsdag kuisdag, dat is zo sinds we op regelmatige basis die dag een huishoudhulp hebben. Maar dat wil niet zeggen dat wij dan niets meer moeten doen, niets is minder waar, we moeten heel hard meehelpen. Dat begint al in de vroege ochtend, dan moeten we onze eigen slaapkamer helemaal op orde leggen, vuilbakjes leegmaken, alle was naar het washok brengen en onze eigen beddelakens aftrekken en propere opleggen. Hoe langer en hoe meer we dat doen, hoe beter dat we dat kunnen, mama moet bijna niet meer ingrijpen.
Natuurlijk zijn we daar sneller mee klaar dan mama en de hulp het hele huis onder handen hebben kunnen nemen, daarom kregen we extra taakjes. Ben stofte alle plinten af in huis met een swiffer op een stokje, plezant! Catherine zonderde zich af op het benedenterras en veegde dat helemaal schoon, waarna ze zin had om ook de deurramen te gaan wassen. Helena die ontfermde zich over de bibliotheek waarna Catherine en Ben en mama ook kwamen meehelpen, wat een werk. Na alle taakjes zijn ze samen nog uren zoet geweest zonder ruzie en zo was mama erg tevreden en verdienden we een super lekker ijsje van bij Cold Stone in een cone.
Eveline was sinds zeven de deur uit, waterpolo training, dan met vriendinnetjes naar het strand, naar waterpolowedstrijd en pas na achten weer thuis.
En Alex, was moeilijk uit bed te krijgen, heeft toch zijn kamer gedaan en trok dan naar zijn geliefde vriendinnetje. Op tijd weer thuis want voor hem begint morgen de summer school, twee trimesters neemt hij en dat betekent bijna de hele zomervakantie, iedere ochtend beginnen de lessen om 7:45 u en duren tot de middag. Zo haalt hij zijn gemiste vakken in en zal volgend jaar klaar zijn om verder te gaan studeren.