Friday, June 22, 2007

fietsen door de canyon




We hadden er allemaal erg veel zin in om eens weer op die fietsen van ons te kruipen, bestoft als ze waren door het zeldzame gebruik stonden ze snel weer in orde. Met zijn allen hesen we ze de auto in, niet makkelijk en zwaar werk, maar het lukte ons toch.
De rit naar de zee was niet zo erg vermoeiend voor de spieren maar wel voor ons achterwerk, dat is immers niet meer gewoon om lang op een fietszadel te zitten. Het eerste stuk is erg steil bergaf, daar moet je continu heel hard remmen. We deden dat ook erg traag en rustig omdat het een zeer lang stuk is en in haarspeldbochten net naast de afgrond. Eens we over het bruggetje kwamen ging het al iets platter en tegen het einde moet je twaalf droge beken door, dat is pas leuk! Na anderhalf uur kwamen we aan op de kamping en om naar het strand te kunnen moesten we de Pacific Coast Highway oversteken. Die is erg druk, zeker tijdens de zomermaanden, dus was het samen en goed oplettend snel de brede baan oversteken.
Op het strand hebben we ons verscholen onder een van de mooie schaduwgevende bomen waar je ook nog eens heel goed in kunt klauteren. Een uurtje rusten inspireerde Benjamin om stenen op elkaar kapot te slaan, Helena die maakte verenstokjes en Eveline klom in een boom waar de twee anderen zich snel gingen bijvoegen en hadden zo een uitstekend uitzicht op het strand en de vele dolfijnen die ons weeral eens vermaakten op eindeloos vis- en springplezier.
De terugweg was een pak lastiger, niet enkel was het ondertussen flink heet geworden en gaf de zon weinig schaduw, maar ging het ook grotendeels bergop. Onze flesjes water dienden bij elke pitstop bijgevult aan de gelukkig regelmatig aanwezige kraantjes waar we ook nog eens dankbaar onze hoofden onder dompelden.
Ben met zijn kleinste beentjes zag het helemaal niet meer zitten, maar opgeven was geen optie en met de nodige motivatie en af een duwtje lukte het hem toch. Helemaal rood en gloeiend aangelopen haalden we de wagen. Uitgeput en zonder energie stopten we voor voedsel, alles was ons goed, als het maar snel ging.