Tuesday, October 10, 2006

Homecoming dance "the invitation"

Met kerst vorig jaar leerden ze elkaar kennen, in een zotte bui stond ze samen met haar vriendin/ons buurmeisje al giegelend aan de voordeur met een kadootje voor Alex. Onzeker als hij was, onwennig als wij waren, zo meisjesachtig waren zij.
Het duurde nog tot ergens in mei. Alex bleek spoorloos verdwenen aan de schoolpoort toen wij hem zouden oppikken, een toertje rond het blokje leerde ons al snel waarom, in de verte stonden ze verdacht dicht bij elkaar. Langzaam reden we tot daar, een snelle maar erg 'close' Hug deed de rest van de vanbrandekesgang in de wagen uitbarsten tot een luid zenuwachtig gelach. Niemand moest er nog naar raden, het was zo ver, "Alex en Kara were dating".
Komende zaterdag wordt zijn eerste grote avond uit met haar, de "Homecoming Dance" van de Highschool. Een topper voor een schooljaar, zeker als je Junior bent met een lief.
Op kousevoeten vroeg hij twee weken geleden om geld voor de kaarten, niet goedkoop maar hoe vroeger je ze koopt hoe goedkoper en het maakt echt wel een groot verschil. Als echte gentleman wil hij zijn meisje uitnodigen zoals het hoort. Het werd een verrassingsact op zondagochtend, de rest was uit surfen en ik was een stille getuige.
Een heel parcours had hij uitbedacht, klaargemaakt en uitgeplakt, ik ga hier niet uit de biecht spreken, maar ze was aangedaan door zijn romantische aanpak.
Zoals het in Amerika bij tieners de gewoonte is, trekken ze er zaterdag niet alleen met zijn tweetjes op uit maar in een groepje van acht gaan ze de avond vieren, in stijl. Haar kleedje ligt al klaar, hij wil nog een nieuwe outfit maar mama denkt dat hij nog wel iets tof hangen heeft, hierover is er nog wat discussie. Dan moeten we nog een goede bloemenzaak weten te vinden waar ze toffe polscorsages maken voor zijn meisje. Een fotograaf komt langs bij haar thuis waar het groepje tieners zaterdagnamiddag zal samenkomen. Dan komt een stretched limo hen ophalen en brengt hen naar een restaurant voor een etentje vooraf. Die zal hen verder naar de dans op school brengen die om middernacht eindigt. Maar daarna wil Alex nog niet naar huis, of hij bij haar mag blijven slapen want ze zullen daar met zijn allen nog een beetje verder feesten. Dit allemaal zonder alcohol, drugs en personen boven de 20, op school zijn daaromtrent strenge regels en wordt er echt heel erg op toegezien. Een geruststelling.