Thursday, October 26, 2006

Farmers Market Tour

Benjamin raakt meer en meer bevriend met zijn nieuwe klasgenootjes, alhoewel hij tijdens de speeltijd nog steevast met zijn 'oude' vrienden gaat spelen, alsook voor de afspraakjes bij elkaar thuis, zo is Chase de topper als speelkameraad, maar ook een zekere Connor en Tasso en Ryan.
Deze week heeft hij het al heel regelmatig over 'Noah' gehad uit zijn klas, want die zijn mama is een 'sherif' en de papa een 'firefighter', in Ben's ogen kun je het werkelijk niet beter treffen, hij kijkt dus heel erg op naar die jongen. Deze week waren de beide ouders even komen spreken voor de klas, over hun beroep, vooral wanneer je zoal een 'ticket' (=boete) kunt krijgen heeft hij goed begrepen, ook voor het niet dragen van je helm op de fiets!

Nu heeft die mama een goeie relatie met de organisatie van de Farmers Market en omdat ze deze week over planten leren, ook de eetbare, had ze een rondleiding voor hen kunnen versieren, na school welliswaar want de markt begint maar om drie uur en de school is al vroeger uit. Afspraak aan de ingang van het afgebakend terrein, een tiental kinderen hadden het gehaald met mama of papa en eventuele broertjes en zusjes.

Het begon al met het proeven van druiven, van rozijnen die van die druiven gemaakt zijn, van een andere soort druiven die te schoon zijn voor verwerking, van Aziatische vruchten die op appels lijken en dan een Aziatische peer, sappige nectarinen, verse cheddar kaas, gedroogde appelschijfjes, oranje worteltjes maar ook gele gedipt in 'humus'. Het hele marktplein(tje) gingen we rond, al proevend met een dipje uitleg, voor sommigen een echte openbaring, dit gewone, eenvoudige uitstapje op het marktje van de plaatselijke boeren.
Op het einde kregen ze elk een 'gift certificate' van 1 dollar, Ben en zijn vriend Chase hebben die samengelegd en toen konden ze een small size bag 'kettle corn' (=vers gepofte mais in een reuzachtige open ketel) kopen! Wat een vreugde!