Friday, October 20, 2006

gevaarlijke dieren


De kinderen hun school ligt midden in een zeer recent aangelegd woongebied, aan de rand van de Santa Monica Mountains.
Een stuk natuur dat tot zes jaar geleden slechts bestond uit woest struikgewas, de habitat van coyotes, slangen, raccoons, skunks, konijnen, govers, bobcats en ook de mountain lion.

Deze dieren zijn gelukkig schuw voor mensen en verstoppen zicht meestal zo goed dat we ze maar zelden te zien of te horen krijgen. Voor de gevaarlijke soorten is dit een goede zaak.

"Het zijn niet de dieren die naar de mensen komen maar de mensen naar de dieren!" heeft Benjamin vandaag op school geleerd.

Vanmorgen werd er een mountain lion gesignaleerd achter de school. Mountain lions zijn gevaarlijk en kunnen kinderen aanvallen als ze honger hebben. Er werd door bevoegde instanties gezocht met helicopters maar ze vonden enkel een bobcat die ronddoolde in de buurt. Misschien had die persoon het verkeerd gezien en een bobcat verwisseld voor een mountain lion? Maar de school nam geen risico's, de kinderen mochten niet buiten spelen en niemand mocht alleen naar huis, alle ouders werden opgebeld met de uitdrukkelijke vraag de kinderen aan de schoolpoort af te halen.
Er waren dus monsterfiles in de pick-up lines.

We zouden na school weer naar het nieuwe speelparkje gaan achter de school, maar dat plan hebben we dan maar afgeblazen, er zijn gelukkig nog vele andere speelparkjes te ontdekken.