Saturday, October 07, 2006

Children's Festival of the Arts

Op de valreep ontdekten we dat er klein festivalletje aan de gang was in het park achter de bibliotheek, kunst voor kinderen als thema. Met de twee jongsten reed ik ernaar toe, met succes, want ze vonden het gewoonweg fantastisch.

Een heleboel zonnetentjes stonden opgesteld op het grote grasplein en ieder had zijn eigen thema waar kinderen onbeperkt en helemaal gratis konden creatief bezig zijn.
Hangertjes vullen met verschillende kleuren fijn zand, keien beschilderen, stempels maken en ze gebruiken, bouwen en beschilderen van grote kartonnen dozen, enz.
Ongelooflijk maar waar, het leukste vonden ze het tentje met alleen maar lege verpakkingen waar ze gewoon zelf moesten uitvinden wat ermee te doen. Sommige kinderen vonden het alleen al leuk om erdoor te rennen en te schoppen op lege flesjes of het geluid en het gevoel van verpakkingen plat te trappen. Zelfs als de organisatie al vollop aan het opruimen was, waren Helena en Ben nog hartstochtelijk op zoek naar de doos en de fles van hun dromen en allerlei andere prullen zoals kurken en lapjes stof. 'Om te knutsen'!
-Ik hou vanaf nu gewoon die dingen bij en in het weekend kunnen ze er dan mee spelen!-

Als laatste werden we getrakteerd op een show van Buster Balloon, echt de max!