Wednesday, August 30, 2006

hun eerste schooldag

De eerste schooldag is ondertussen achter de rug, het leger ligt in bed en de rugzakken hangen klaar voor morgen de tweede dag.
Tevreden maar vooral erg moe.
Elk heeft zijn nieuwtjes verteld, de ene wat meer en de andere wat minder, maar zo kennen we ze. De eerste dag heeft iets magisch, wat er nu niet is uit is, horen we later wel.
Enkel Catherine had al een huiswerk voor Math: schrijf een opstel over 'wat is rekenen?'. Ze vond het onderwerp erg lachwekkend, maar heeft er toch netjes een hele avond aan gewerkt.
Alleen Eveline had een paar kleine schoolbenodigdheden nodig en die waren zo gekocht. Voor de anderen had ik een pakket met alle benodigdheden voor een heel jaar via de school betaald op het einde van vorig schooljaar, dat stond vandaag klaar op hun lessenaar, erg handig, samengesteld volgens de behoeften van het leerjaar dus alles zit erin.
Geen halucinante drukte in winkels want alle (lagere) scholen doen dat zo.
Kinderen nog geen huiswerk maar wel een hele stapel voor mama.
Invulwerk en dit voor alle vijf.
Erg belangrijk is al het papierwerk en afspraken die gemaakt worden als voorbereiding op een ramp, nog steeds verbaasd het me hoe serieus die dingen genomen worden. Met de eeuwige kans op aardbevingen wellicht niet echt overdreven.
Morgen meer daarover.