Wednesday, August 23, 2006

schedules

De Highscholers (Alex en Eveline) en de Middlescholers (Catherine) hebben vandaag en gisteren hun lessenschema mogen ophalen. Het is niet zo dat je elk jaar met je eigen klas opschuift, nee, je lessenpakket wordt individueel samengesteld volgens de te volgen vakken en je eigen keuzevakken.
Zo verhuist ieder kind na iedere les, onafhankelijk van de rest, naar zijn volgende klas. Een groot voordeel is dat je ieder vak op je eigen niveau kan volgen, als je in wiskunde zeer goed bent kan je dat ook op je niveau volgen, terwijl je dat ook kan voor een ander vak waarin je niet goed bent.
Een ander voordeel is dat je een heleboel klasgenoten hebt. Bij Catherine was dit vandaag goed te merken. Het ene telefoontje na het andere viel binnen, met de vraag hoe haar schedule in elkaar zat, of ze soms gemeenschappelijke klassen hadden. Op een bepaald moment zaten ze met zijn zessen op een enkele lijn, een gekwetter van eerste klasse.
Volgende week woensdag is hun eerste schooldag, Catherine, als Middlescholer, kreeg haar schoolsupplies en boeken al mee en ze was er nog blij mee ook.