Friday, October 19, 2007

tenting



Vorige week was het circus in de straat, welja, dat zou je zo gaan denken hey! Gefopt.
Dit is een termietenbehandeling. Termieten zijn een kleine soort mierenkolonies die men in Belgie en Nederland niet terugvindt maar hier des te meer en ze leven van droog hout. Te weten dat de huizen volledig in hout getimmerd zijn en die insecten in geen tijd het gebouw kunnen vernielen, dan moet ik je niet vertellen dat dit een gevreesde plaag is die je best snel onder controle hebt.
Zo vonden ze tijdens wat opknapwerkjes in het huis van onze buren (die net naar Nederland zijn verhuisd) enkele aangetaste plekken. Dan wordt er niet getwijfeld en wordt de "exterminator" -dienst opgetrommeld. Die trokken in enkele uren tijd een luchtdichte tent rond het huis en van binnenuit werd het hele boeltje vergast, "fumigeren" . Een behandeling van 24 uur en daarna is alles wat leefde binnen de tent dood.

Een heel giftig gas gebruikten ze, "Sulfuryl fluoride", daarom hingen ook overal waarschuwingen zodat niemand het zou durven om in de buurt te komen, ook nog een volle dag nadat de tent weer is weggenomen, blijf je best nog even weg, tot er een bericht uithangt dat het huis weer veilig te betreden valt.
Dit is het derde huis in korte tijd in de nabije buurt, we houden het bij ons dus ook maar goed in de gaten, die beestjes kunnen maar best in de volle natuur blijven want hier zijn ze ook niet welkom.