Thursday, October 18, 2007

minimum days

Oh, wat razen die dagen hier voorbij, een hele week mocht ik al om half een met de mijn truck staan aanschuiven in de pick-up lijn voor Benjamin en ook vandaag en morgen hetzelfde voor de middle school (Catherine en Helena), gelukkig trekken Alex en Eveline tegenwoordig goed hun plan, hij met zijn autootje en zij omdat ze zich door hem af en toe thuis laat afzetten of omdat ze liever na school nog met een vriendinnetje meetrekt of zoals vandaag ze liever nog wat langer op school wil blijven omdat de jongens een waterpolowedstrijd thuis spelen. "Ik laat me nadien dan wel thuisbrengen", voegt ze er zelf aantoe, want ze weet dat ik niet te vinden ben om op verschillende tijden zomaar hele namiddagen heen en weer te tuffen en in haar brede vriendenkring heeft ze altijd wel iemand die even een ommetoertje voor haar wil doen.

Geen herfstvakantie voor ons, dat is de tol die de kinderen betalen voor een extra lange zomervakantie, het schooljaar loopt vlotjes verder tot met de kerstvakantie, in 1 lange adem dus, niet eens een rustpauze want zelfs de testen en de stapels huiswerk blijven netjes doorgaan. Wel komt ieder langzaam goed in Halloweensfeer, pompoenen rollen voor ons voeten, spoken hangen in de wind te wiegen en huizen zijn overdreven griezelig versierd. Wij houden het bij een geurige pompoenkaars aan de open haard en een cinderella pumpkin aan de voordeur en als Halloween echt heel erg dichtbij komt dan zullen we weer elk een pompoen gaan uithollen en geven we er nog een griezelige lap op met een klein Halloween feestje.

Deze namiddag is het onze beurt voor de 'parent teacher conference' of gewoon gezegd het oudercontact voor Ben, geen snel snel gedoe maar in alle rust hebben we minstens een half uur tijd, want zo gaat dat als ze er de kinderen een hele week de namiddagen vrijaf voor geven.