Monday, July 16, 2007

het frissere Ventura

Het is niet altijd en overal hele dagen zonnig in Californie en dat hebben onze bezoekers vandaag mogen ondervinden.
Om zeven uur 's ochtends liepen de belgische buurman en ik al rond in het nog koele en mistige park, eens zien of we elkaar een beetje waard zijn dachten we bij onszelf. Hij liep gisteren reeds de bergen in rond ons huis en was daardoor vandaag een beetje stram, prima dus om met een 'vrouw' te lopen. Zo kon hij zich rustig wat gaan inlopen, prima ook voor mij, want zo kon ik mijn eigen tempo houden.
Natuurlijk moet het surfen ook eens uitgeprobeerd worden en zo trokken we met een afgeladen volle wagen van ons zonnige huis naar het mistige Ventura. Meestal trekt die mist snel weer op, maar vandaag was de zon niet van plan daar op het strand te voorschijn te komen. Wie een wetsuit pastte trok het koude water in, de anderen hielden zich op het droge bezig. Tot we rillend met een handdoek omgeslagen waar naar huis reden waar nog steeds de zon goed zijn best deed.
We hebben deze frisse Californie ervaring toch maar feestelijk afgerond met een ritje in de cabrio naar de supermarkt en een smakelijke barbeque maaltijd.