Saturday, July 21, 2007

Harry Potter Mania


Eindelijk, eindelijk, is het minste wat ik erover kan zeggen.
Vooral Helena had de maanden, weken en dagen afgeteld. Van haar juf had ze einde schooljaar al een $5 aankoopbon bij Borders gekregen voor haar grote leeslust en dat bedrag had ze zuinig opzij gelegd voor dit boek.
Al weken geleden konden we het boek online reserveren bij deze boekhandel, dan ligt de hardcover aan min 40% voor je klaar vanaf middernacht als het 21 juli wordt. De hele vrijdagavond daaraan voorafgaand was er Harry Potter feest in de winkel, daar zijn we niet naartoe gegaan omdat laat opblijven niet voor ons is weggelegd. Daarom gewacht tot deze ochtend en van een gigantische stapel gereserveerde boeken kreeg ze eindelijk haar exemplaar. Dat liet ze niet meer los, zelfs tijdens boodschappen van winkel naar winkel streek ze overal neer op de vloer om verder te lezen, zelfs met reuzehonger tijdens de lunch kon ze het niet neerleggen.
Af en toe krijgen we een stukje voorgelezen en soms kan ze zich niet inhouden en krijgen we een klein detail uit het verhaal, "zo'n mooi boek!".
Nu zitten we allemaal ons beurt af te wachten om het laatste en dikste boek van Harry Potter te kunnen lezen. Alex is slimmer en bestelde er zelf een.
Ook de laatste film zijn de kinderen stuk voor stuk zo snel mogelijk gaan bekijken, Eveline ging met vriendinnen om middernacht als premierestunt en de anderen de dag nadien, over een kleine manie gesproken!