Saturday, July 28, 2007

taart van Gelson's



Een goeie taart vinden is hier een hele uitdaging. Amerikanen zweren voornamelijk bij de met felle kleuren, overvloedig met icing versierde birthday cakes. Nog steeds ben ik het niet gewend om in die fel groene, roze, blauwe of paarse taart mijn tanden te zetten. Bert probeert het nog niet eens en haalt alles er steevast af. Maar voor wie het wel lekker vindt, is er geen nood om er een te vinden, iedere supermarkt heeft er altijd wel een of meerdere in voorraad.
Maar als verwende Belgische patisserie fijnproevers, willen we liever wat anders. Onze favorieten zijn een goeie fruittaart of een vers gebakken frangipanne taart, een Amerikaan weet niet wat hij mist! En ja, er zijn enkele goeie patisserie bakkerijen, maar niet echt bij de deur en om er urenlang voor in de wagen te kruipen, dat vind ik te ver gezocht. Nee, dan houden we het wel met een verse aardbei met wat slagroom.
Maar, we hebben geluk. De warenhuisketen Gelson's, vier afritten zuidwaarts op de 101 hier vandaan (op 10 min.) heeft een banketbakker die weet wat lekker is. Geen moeite is hem teveel en op bestelling kan je de meest uitzonderlijke creaties laten maken en ze blijven nog lekker ook. Maar, er is meer, de zandkoekjes, frangipannetaartjes en heerlijke luchtige fruittaarten en heel veel meer. Altijd is het er aanschuiven, een centje meer is het af en toe wel waard.
Ben blies zijn kaarsjes uit, samen met Helena want zij had haar taart nog te goed. Met twee blazen is ook plezant en de taart was groot genoeg.