Saturday, December 02, 2006

wat kies je?


Weekends zijn zonder meer gevuld, ook al is er op voorhand niets definitiefs gepland, een zaterdag is altijd druk en zo om, de zondag ook.
Vandaag daarentegen was volgeboekt, zo vol dat er keuzes moesten gemaakt worden door de kinderen.
Helena had een verjaardagsfeestje maar dat heeft ze afgebeld omdat ze mee wou gaan met ons.


Deze namiddag was er zeer uitzonderlijk een pre-screening van de film "Surf's Up" voor een bepaalde leeftijdsdoelgroep kinderen en hun mama's, van medewerkers. Zeer leuk om de film die slechts voor 40% klaar is, toch helemaal te kunnen zien in het kleine sony filmzaaltje, sommige stukjes zijn volledig af, andere slechts in storyboard, andere in ruwe robotanimatie en weer andere ergens daar tussenin, met muziek of zonder, het volledige verhaal waar nog aan gesleuteld zal worden gedurende enkele maanden. Toch wilden de makers reeds een idee krijgen wat het jonge publiek ervan gaat vinden, daarom deze allereerste vertoning in gesloten kring met daarna een geschreven en gesproken bespreking van alle details nog niet voor de buitenwereld bedoeld.
Nu het enkele uren heeft kunnen bezinken heb ik het gevoel dat hij het wel zal doen, er is genoeg variatie, humor voor klein en zeker ook voor groot, ook al zijn het -weeral- pinguins, de stijl een stuk frisser en jonger is dan wat we eerder zagen, denk ik nu aan Happy Feet. Ook al waren er soms stille momenten omdat het nu eenmaal technisch nog niet helemaal af is, toch ben ik niet gaan afdwalen, iets waar ik zeer goed in ben bij film kijken als het verhaal me niet helemaal boeit. Goed teken!
Eveline die had ook nog een waterpolo toernooi met 14 High Schools uit de regio, sinds gisterenmiddag was ze in de running, tot vanavond zes uur, hun ploeg eindigde 4de en daar is ze best heel erg tevreden mee, te bedenken dat ze als 1 van de 5 freshmans bij de JVarsity speelt en vandaag hun twee beste speelsters er niet bij konden zijn, erg moe maar voldaan ging ze vanavond nog babysitten. De arme meid ligt daar vast en zeker nu te slapen op de sofa.
Alexander zat nog het meest met een tweestrijd, de film natuurlijk maar ook met een limo naar Disneyland rijden waar zijn vriendinnetje meezingt in een groots kerstconcert. Hij koos voor het laatste en we geven hem geen ongelijk, maar, hij is ons nu wel een verslag verschuldigd.