Sunday, December 10, 2006

Kerst in huis, de start.

Het begon met het motto "onbreekbare en kindvriendelijke ornamenten" en we zijn dat blijven doen. Ieder jaar wordt de verzameling groter, vooral vlak na de kerstdagen gaan we graag op zoek naar koopjes van -75%, om het volgend jaar verrassend uit te roepen "Hey, dat heb ik nog nooit gezien, is het nieuw?" En soms, kopen we ook iets aan de volle prijs, leuke dingetjes die ons aanspreken.
We doen niet mee aan modegrillen, we doen het niet Europees en ook niet Amerikaans, we hebben onze eigen stijl. Ieder jaar hangt die boom voller en kunnen we er uren in zitten turen.


Onmiddellijk de dag na Thanksgiving zie je overal de kerstverlichting aanspringen, rondrijdende kerstbomen op de autodaken, lichtgevende figuren en opblaastaferelen uit de grond rijzen en is de kerstafdeling in de warenhuizen zo goed als leeggeplunderd en dan spreek ik over 24 november!
Nee, daar doen wij niet aan mee, veel te vroeg. Ook het volgende weekend was het nog niet aan ons besteed, stel je voor, nog voor Sinterklaas geweest is, we moesten er niet aan denken. Trouwens, was het nog zulk prachtig warm zomerweer, dat het ons helemaal ongepast leek.
Maar dit weekend was het zover. Sinterklaas is weer vertrokken en kouder of natter winterweer als we nu hadden, zal het niet meer worden. De ideale dag. Bewolkt en frisjes, met een goede trui aan trokken we samen op weg op zoek naar de perfecte kerstboom en net toen we die kanjer van 2 meter op het dak aan het vastbinden waren, vielen de eerste regendruppels, we konden het niet beter treffen.
Thuisgekomen hebben we die snel de garage in gedragen en vanochtend begonnen we eraan.
Nog samengehouden door het net, werd hij netjes kaarsrecht vastgevezen in de kerstboomvoet, water geven en dan alles voorzichtig losknippen.
Terwijl de Alexander 'zijn' buitenlichtjes installeerde met hulp van Benjamin, hebben de meisjes de boom gedecoreerd. Toen heeft papa met Helena wafels gebakken, nog voor die allemaal klaar waren, werden ze overvallen door een bende hongerige piraten, een kilo bloem en bijna niets blijft over! Even later lagen die languit bij kerstverlichting voor "Pirates of the Caribean 2", spannend, grappig maar ook een beetje eng.