Monday, December 25, 2006

kerstavond

Dit jaar hebben we onze traditie helemaal weer opgepakt. We zouden gourmet gaan doen, maar ons electrisch toestel hebben we, zoals alle andere, in Belgie moeten achterlaten, we gingen dus op zoek naar een nieuw. Zoals dat meestal bij ons gaat, een beetje laat, dezelfde dag dus. Gelukkig is hier op zondag alles open en was het helemaal niet meer druk, maar we hebben wel zes winkels afgelopen eer we vonden wat we nodig hadden, eentje voor acht personen.
Groentjes en vlees en alle andere voedingswaren waren in een wip aangekocht en het (voor)bereiden verliep ook vlot. Vol ongeduld zaten we te wachten tot het laat genoeg was om met het feest te beginnen. Vooral voor Benjamin kon dat niet rap genoeg zijn en toen de pannetjes warm waren kon hij het ene hamburgertje na het andere niet snel genoeg bakken, hij wipte op en af zijn stoel, bakte ook nog vlijtig groentjes en gratineerde zijn broodje met kaas en tomaat. Echt feest, voor iedereen trouwens.
De pakjes deden we ook maar ineens, niet echt zoals de Amerikanen want die doen dat op kerstochtend, maar de sfeer zat er goed in en zo konden we de gezelligheid nog een heel tijdje rekken. Ondertussen tsjoekte de Legotrein lustig verder.