Saturday, September 30, 2006

onze huisdieren


Kinderen en dieren hebben iets met elkaar. Er zijn haast geen kinderen te vinden die dieren niet leuk vinden, vooral als het diertje er erg schattig uitziet en de kinderen niet bang gemaakt zijn voor de diertjes. Het zou ook een erg belangrijke bijdrage leveren in de opvoeding van de kinderen, leren verantwoordelijkheid dragen, het zou de emotionele ontwikkeling stimuleren, het zou kinderen gelukkiger maken en hen leren rekening te houden met anderen.

Wel ja, dat is de theorie, maar ik geloof er wel in. Zelf vond en vind ik dieren ook heel erg leuk en de vanbrandekeskids vinden dit ook. Maar in het buitenland begin je niet zomaar aan een hond of kat want wat doe je ermee als je terug moet overkomen? Ook zijn we minstens met zijn tweeen die allergische reacties vertonen in de nabijheid van die pluizige viervoeters. Voor Schaapjes is de grond wel net iets te schraal en veel te stijl en ook wel veel te rotsig om er paaltjes in te kloppen, trouwens ik heb er hier nog geen gezien.

We houden het dus voorlopig heel eenvoudig en makkelijk, al moet ik toegeven dat ze niet allemaal even knuffelbaar zijn maar ze zijn wel erg lief en goedkoop.

De vis kwam met het huis en stond nog lang op zijn zelfde plaatsje op de kast maar is sinds kort verhuist naar het bureau van Helena. Het is nu haar vis en ze doopte hem "Flames", als ze van school komt en huiswerk gaat maken zwemt die heftig rondjes om wat voedsel en voor een kus op de bokaal.

De hamster is de Amerikaanse versie van Catherines vlaamse hamstertje uit Belgie, ze kreeg het kort na onze aankomst in Amerika van een collega en haar naam is "Speedy". Het nadeel van een hamstertje is dat ze overdag slaapt en als het stil wordt in huis het heftig in haar radje begint te lopen, alhoewel het al wat minder erg is, het diertje is trouwens ondertussen al meer dan anderhalf jaar oud.

Als laatste aanwinst kreeg Benjamin van zijn beste vriendje twee baby Leopard Gecko's die hij zelf heeft gekweekt, wij kochten er een terrarium voor en nu staan ze op zijn kamer. Af en toe wat levende krekels en meelwormen en ze groeien als kool. Echt leuke diertjes, het is alsof ze immer glimlachen en ze maken helemaal geen lawaai, de warmtelamp geeft net voldoende licht om vanuit je bed naar ze te kijken en als ze wat groter zijn mogen ze elke dag even op de arm. Hun namen liggen nog in beraad.