Friday, June 09, 2006

een week van... Eve's Bday


De voorlaatste schoolweek is achter de rug, een week van nog meer awards, van finals -of examens-, van de klassen leegmaken en alles naar huis verhuizen, van jaarboeken koesteren en laten tekenen door je vrienden en vriendinnen en van uitkijken naar het volgende jaar.
Maar ook een week van tot over je oren verliefd zijn, elkaar niet kunnen missen, geen afscheid kunnen nemen, van romantiek. Terwijl Japan zo heel erg dichtbij komt en je daar een beetje melancholisch van gaat worden, er leuke dingen bedacht worden om de afstand en tijd te gaan overbruggen, accessoires om elkaars aanwezigheid te blijven voelen. De spanning stijgt.
En hoe kon deze week beter worden afgesloten dan met de 8th grade graduation dance op school en dan nog wel op je verjaardag! Eveline gaat volgend jaar als veertien jarige naar NPHS High, een "freshman" noemen ze dat -of een nieuwe- .


De vriendinnen hebben er trouwens een leuke traditie van gemaakt om op iemands verjaardag een ballon mee te brengen naar school, een mooie grote aluminium in de meest gekke meisjes figuren. Niet de jarige brengt een tractatie mee maar het groepje zorgt ervoor, een grote mand met donuts hadden ze mee voor haar om rond te delen. Natuurlijk moest de koffer nog even open om de gigantische ballonnen in weg te steken!