Wednesday, June 14, 2006

rush

Nog 24 uren en hij zit op het vliegtuig, (maar) tot San Francisco, een uurtje vliegen, maar voor ons wel het echte afscheid voor zes weken. Zondag vliegt hij van daaruit naar Tokyo.
Het inpakken is dus vollop bezig. Naast een -weeral!- verplicht uitstapje naar de Chevrolet-garage, heb ik in een rush nog een i-podje gehaald voor onderweg, ondertussen het derde in huis, ze zijn zo geweldig dat ik hem niet zonder kon laten gaan. 't Is eentje voor mama want hij wil de nieuwe die in Japan uitkomt als hij er is, tenminste als de prijs beter is dan hier.
Zijn kleren liggen netjes op stapeltjes op zijn bed, 't is een beetje wikken en wegen want hij mag niet te zwaar beladen worden, want eens in Tokyo moet hij zo goed als zeker de supersnelle trein nemen naar "Toyama" zijn verblijfplaats
Die hebben we net via een telefoontje gekregen. Hij gaat daar een Japanse papa en mama krijgen en twee zussen van 21 en 24. Hij is content met de keuze.
Nu een snelle hap en alle belangrijke papieren gaan copieren, dubbels voor hem en voor ons, ingeval van diefstal en/of verlies.
Nog snel een extra verzekering afsluiten via de organisatie en dan nog duizend en een dingen, zoals dat altijd gaat met een vertrek.