Monday, June 12, 2006

eerste dag van een laatste week

Zo, we zijn de laatste week van dit schooljaar ingegaan.
En zoals overal ter wereld is het die dagen een beetje anders dan anders.
Vandaag gaat Benjamin op stap met zijn klasje naar het naburige speelpark met gigantische weiden en sportvelden en speeltuintje en drinkfontijntjes. Te voet en alle mama's en papa's en broertjes en zusjes en oma's en opa's waren ook uitgenodigd. Voor hem niet de laatste dagen in het tweede leerjaar want hij doet het volgend jaar opnieuw, de papieren zijn al getekend met zijn toestemming, met dubbele gevoelens voor het ventje maar ook met een pak van zijn hart dat hij nu ook 'alleen' zijn huiswerk zal kunnen maken op zijn mooie rooie burootje op zijn eigenste blauwe kamertje met vliegtuigen aan de muur. In augustus gaat hij op aanraden van de school naar de "early summerschool", iedere voormiddag in een naburig schooltje voor kinderen die het wat moeilijker hebben en zo prima voorbereidt aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen. Hij zal ook een 'tutor' krijgen die regelmatig naar huis komt om met hem wat te oefenen, volgende week te beginnen. We zoeken het bij een Highschoolstudent die een centje wil bijverdienen en zo ook wat 'community service pntn' voor school kan bijsparen.
Straks een rit tot bij de orthodontics voor de beugels van Alex en Eve, zodat vooral Alex een tijdje verder kan. Hij heeft vandaag enkele finals -of examens- die hij voor datum mocht afleggen, de eigenlijke examendagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag, maar die gaat hij net missen omdat hij donderdag al in San Francisco 'San Jose' zit. Hij heeft naast zijn toffe surf-ervaring en zijn party afgelopen weekend dus ook een beetje moeten studeren. Ondertussen is hij de fiere eigenaar van zijn eigen digitale minicamera met voldoende geheugenkaartjes voor zijn Japan-ervaring.
Morgen gaan mijn middleschool meisjes naar Hurricane Harbor, hun geliefkoosde attractiepark. Met de school en door de school enkel voor de studenten met voldoende hoge grades, als beloning, de anderen hebben een gewone lesdag. Hurricane Harbor is een openlucht waterparadijs van Six Flags, in het hete binnenland op een uurtje rijden van hier.