Tuesday, July 18, 2006

whalewatching


Hey, vorige zondag zijn we met de Rijmenantjes gaan Whale Watching, deze keer was het wel de Blauwe Vinvis -trip, een boottrip van 8 uur door het Santa Barbara Channel. Hier is een kort verslag van wat er allemaal is gebeurt:

We stonden op in de vroege ochtend, om op tijd de boot te halen, maar toch misten we hem. We zijn toen allemaal achterna gezwommen en we zijn erop gekropen. Na een paar minuutjes worden we aangevallen door een bende mensenhaaien, die een paar kleine kindjes hebben opgegeten en de helft van de boot erbij. Dus de boot begon te zinken en toen vielen de mensen overboord en verdronken. Toen waren we al helemaal rond de eilanden van Hawaii gevaren. Toen werden we nog eens aangevallen, maar deze keer door een 100-tal boten met piraten en cannibalen. Iedereen werd gedood en opgegeten, behalve 2 families, de Vanbrandekes en de Rijmenantjes. Natuurlijk wist niemand van ons hoe je zo een boot moet sturen dus kwamen we helemaal tot in Australia uit, ondertussen kwamen we ook nog Colombus tegen in zijnen boot. Die heeft ons dan terug in de haven kunnen brengen, met een paar accidentjes onderweg (door het rood licht gevaren en dan natuurlijk tegen nen andere boot)

Oke, ik geef het toe, dat was een beetje te veel overdreven. Dit is wat er echt is gebeurt:
Natuurlijk hebben we heel veel dolfijnen gezien, wel duizenden "common dolphins".
Na een paar uur kwamen pas de walvissen tevoorschijn, maar later hadden we drie Bultruggen of "Humpback whales" gezien!!!! Op onze weg zijn we naar de"Painted Caves" geweest van de Channel Islands en er zelfs in gevaren. Dat is een hol in het eiland, ik denk zelfs dat het de grot is die is gebruikt in de eerste movie van"Pirates of the Carribean". Toen we weer verder vaarden, zagen we een blauwe vinvis of "Blue Whale", het grootste dier op aarde (nog groter dan de dinosaurussen die hier ooit hebben geleefd) en dan kwam er nog een tweede bij, een moeder met een kalf, dus hebben we er twee gezien!!! Toch leuk he!! Er zijn wel heel veel mensen die zeeziek zijn geweest, mama ook. Ik heb mij gewoon een beetje misselijk gevoeld maar het is dan toch beter geworden omdat ik een pilletje kreeg van Riet en omdat ik goed naar de horizon ben blijven kijken. Jan zei dat ik moest doen alsof ik op de hoge golven aan't surfen was en door zo zot te doen is het helemaal over gegaan.

Dat is dus wat er allemaal gebeurt is, tot de volgende keer!!! kusjes eveline

Een voorproefje van de foto's die papa maakte (mama was te ziek) :
Zeeleeuwen "Sea Lions" op een boei
Grote groepen dolfijnen spelen rond de boot.
De "Common Dolphins" duikelen door de golven.
De Bultrug walvis "Humpback Whale"
De "Painted Cave"
De Blauwe Vinvis "Blue Whale"
De staart van het grootste dier op aarde allertijden.
Onze foto's op Pbase komen later