Monday, July 24, 2006

An upcoming surfing family?

De kinderen zijn helemaal 'in' met het surfen, allemaal zijn ze niet uit het water te houden en de surfboards gaan van de een naar de ander, afgewisseld met het boogyboarden.
In het weekend is het vroeg opstaan om snel te kunnen vertrekken naar het water, want hoe vroeger hoe beter de golven rollen, voor een surfer is zes uur 's ochtends niet overdreven, maar gelukkig horen we nog niet bij de echten en is acht of negen uur ook nog goed. Omdat kinderen ook nog graag in het zand spelen, geraken we meestal niet voor zes in de middag weer weg. Eens thuis komt het grote werk van alle wetsuits uitspoelen en boards zandvrij maken. Ondertussen zelf een douche nemen in onze 'outdoor' douche of gewoon binnen.


Eveline heeft sinds vrijdag haar eerste eigen board gekocht, een longboard, van haar babysitgeld, dankzij via via kreeg ze een goeie deal bij Clyde Beatty in Santa Barbara. Ze is van plan in competitie te gaan, maar zij niet alleen, ook Catherine maakt plannen en Helena ook en zelfs Benjamin zijn er vast van overtuigd om goeie surfers te worden. Hij is in ieder geval niet van tussen de planken te houden ver in zee, de hele dag dobbert hij tussen de grootten om af en toe ook eens een wave te pakken, maar niet te veel, want ginder ver van het strand is het veel te gezellig zegt hij en dan moet hij helemaal terug in zee paddlen.
Maar ook papa blijft het moedig proberen en staat af en toe eventjes rechtop op zijn plank. Ook mama heeft zondag haar eerste moedige daad in het surfen gezet, tot groot enthousiasme van de kroost, gewoon plat op de plank mee de golven in, 't is al een begin.