Saturday, July 29, 2006

The US open Surfing

Omdat iedereen hier tegenwoordig in is met het surfen, zowel papa door zijn film als de kinderen omdat ze het gewoon heel erg leuk vinden, konden we de US open Surfing toch niet missen, slechts anderhalf uur rijden en dit weekend was het laatste van de 10 dagen, vandaag kon ons niets meer tegenhouden.
De vroege uren zijn de beste, ook voor een kampioenschap, dus reden we al vroeg in de ochtend door. Druk, maar niet overdreven, gewoon perfect.
Vanop de pier hadden we uitstekend zicht op de golven en zijn berijders, en dat dachten wij niet alleen want het stond daar vol met fotografen en cameramensen. Al een geluk dat we onze grote camera met lange lens niet meehadden, want zelfs de 300mm zou belachelijk gestaan hebben bij wat die mannen daar bijhadden. Mijn klein zakdigitaaltje heeft het werk moeten doen, maar dan beter helemaal amateur dan maar half.
Ongelooflijk welke hoge snelheid die surfers halen en met wat voor geweld ze over die golven razen, ik bewonder ze, niets meer voor mij, maar de kinderen geloven nog in zichzelf, ze gaan nog heel veel oefenen zodat ze dat binnen een aantal jaartjes ook kunnen.
En dan die skateboarders, voor het eerst in ons leven hebben we zulke professionels van zo dichtbij bezig gezien, akrobaten zijn het die niet bang zijn om op hun kop te vallen, maar dat doen ze niet, ze komen telkens keurig op hun knie(beschermers) neer.
Als laatste verrassing zagen we de freestyle motocrossers door de lucht vliegen, ook dit hadden we nog nooit gezien, we snappen het nog niet hoe ze die trukken uithalen in de lucht en terug op dat zadel en twee wielen terechtkomen.
En tussendoor tussen de reklamestandjes lopen en allerlei 'junk' in de handen gestopt worden en een concertje volgen van een zekere Avalon waarvan de 'cops' vinden dat het maar een prutsgroepje is.
't Was plezant en we bij zonsondergang naar huis gereden met een zakje vol reklame zoals stickers, waaiertje, gesigneerde posters, verrekijkertjes en zonneklepjes.
Iedereen is ondertussen al in diepe slaap en ik ga hen volgen.