Thursday, July 27, 2006

recycle kids


Het recycle huisje voor plastiek en glazen flesjes en blikjes, je stopt ze er een voor een in, daar worden ze gescand en weet het machien in welke bak het moet en hoeveel het waard is. Op het einde van je recycle daad, krijg je een bonnetje met het bedrag tegoed. En dat loopt al gauw op, voor gewone flesjes krijg je $0.04 en voor de grote $0.08, vandaag hadden ze iets meer dan $13 in totaal.
Je kunt de flesjes ook gewoon thuis in de recyclebak gooien en dan haalt de vuilnisdienst ze op en zo deden we het ook altijd, maar nu hebben de kinderen een manier gevonden om een beetje geld te verdienen, want als zij het werk doen is de opbrengst voor hen. In totaal hebben ze bijna $30 bijeen en we zijn nog maar drie keer gegaan! En waar sparen ze voor? Jawel, een surfboard.
Nu weten we ook goed waar die beachbums altijd naar op zoek zijn in de vuilbakken, naar lege cans en flesjes natuurlijk, maar niet in elkaar gedrukt want dan wil het machien ze niet nemen, zo kunnen ze tegen het einde van de dag een maaltijd halen in de supermarkt, want daar kan je het bonnetje inwisselen voor aankopen.