Sunday, February 20, 2005

Zondag zonder verse boterkoeken

Hier hebben we geen bakkers die de nog warme koekskes op zondagochtend aan de deur brengen, of waar man-lief elke week, trouw, op een veel te vroeg uur de verse croissantjes gaat halen. Nee, dit is California, en de beschikbare baksels zijn wel lekker, maar niet ovenvers en met een amerikaans smaakje eraan. We zoeken dus een alternatief, vandaag experiment 1: we bakken pannenkoeken, lekkere dikke, dan gaat het wat vlugger, het is tenslotte nog zondagochtend niet? En ja hoor, niemand klaagde en vond het superlekker 'en' er was met een redelijk korte baktijd toch genoeg voor iedereen.
Deze ochtend was er in tegenstelling van de afgelopen dagen en naar wat de weersvoorspellingen ons nog tegoed geven, eens geen regen. Dus toch eens wat buiten kunnen spelen, Helena is haar ondertussen ontsnapte slakjes gaan zoeken en niet teruggevonden, dan maar nieuwe zoeken bij de buren, ja ook hier loopt ze graag eens aan de andere kant, Eveline en Catherine zijn naar de Albertsons gewandeld om 'hamster'gerief (daar vertel ik dinsdag wat meer over) en de jongens hebben het bootje op afstandsbediening proberen maken.
"Wat denk je van een goeie wandeling?" goed idee, maar bij het naderen van de kust begint het weer te regen en dient de rit maar als goeie rij-oefening in de bergen in de regen voor mezelf. We eindigen dan maar in de overdekte oakmalls tot grote ergernis van Alexander, maar alles wordt goedgemaakt met een snack in een authentieke hamburgertent.
's Avonds wacht Eveline nog een lang opstel voor "Science" dat moet gaan over het afgelopen project "Genetica", niet gemakkelijk, zelfs voor Bert wordt het nog een uurtje zwoegen, maar zonder zijn hulp zou het nooit lukken. Na een paar mislukte pogingen om het nog netjes op papier te krijgen, kan iedereen eindelijk gaan slapen en heb ik tijd om even rustig te bloggen.
Update: terwijl ik dit hier heb zitten schrijven kletst de regen naar beneden, met rukwinden, het water blijft buiten aan de deur in een plas staan, de "woestijn"plantjes staan onder water, dit kan echt South-California niet zijn! Dit krijgt vast en zeker nog een onaangenaam staartje.