Friday, February 25, 2005

Vrienden en 'Friends'

Helena en Benjamin
De dag was weer sneller om dan voorzien, ik geraak er niet aan gewend dat de kinderen steeds zo vroeg thuis zijn, Alexander is er al om 2.15 , de drie kleinsten haal ik op om 2.30u en Eveline is er om 3.15u. Blij met een koekje en een drankje vertellen ze elke keer honderduit en beginnen ijverig aan hun huiswerk. Ze hebben nog wat hulp nodig om de vragen te begrijpen maar dat wordt elke week minder. Daarna is er nog veel tijd om te spelen.

Vandaag hadden ze het erover dat ze zich er meer voelen bijhoren omdat ze al veel meer begrijpen en al wat kunnen meebabbelen. Vandaag had Catherine na de les een generale repitie voor de talent-show van volgende week, ik merkte het ook heel duidelijk dat ze zich tussen de andere meisjes mengt en duidelijke vriendschappen aan het scheppen is. Ook Eveline heeft al haar vaste vriendinnetjes, ze waren na schooltijd zelfs mailtjes naar elkaar aan't sturen, grappig om zien hoe goed zij zich uit de slag trekt. Alexander doet het ook prima, we kregen vandaag bericht van de school dat hij in aanmerking komt om een speciale opleiding te volgen "Digital Arts and Technology Academy", een school binnen de school die slechts een 30-tal lln. aannemen per graad (op een school van 2000 lln!) Zijn engels is reeds opmerkelijk goed, hij heeft een vriend in de straat waar hij veel mee optrekt, erg leuk voor hem. Helena is de snelle zelfstandige meid die ze altijd al was, praat honderduit zonder zich zorgen te maken over de taal, ze haspelt het engels en het nederlands gewoon door elkaar. Benjamin is heel blij met zijn nieuwe school, want daar mag hij nog veel spelen, de druk voor lezen en schrijven is niet zo groot, misschien wel goed voor hem aangezien hij zich toch nog klein voelt, ook al kan hij behoorlijk stoer zijn, hij is den benjamin.

Al mijn kinderen blijven wie ze zijn, dat is wel leuk om te zien, soms een beetje ontroerend en als je ze zo ziet staan kletsen (in't engels en gebaren) dan krijg ik daar als mama een krop van in mijn keel. Ook al missen ze een heleboel belgische vrienden ze maken er een heleboel bij, nu al...

Alexander zal maandag in het karrewiet-nieuws op Ketnet een telefonisch verslag geven over de Oscar-uitreiking in Los Angeles van zondag.
Film is zijn grote passie, hij doet het dan ook met veel plezier, ook al zal hij extra vroeg moeten opstaan.