Wednesday, February 09, 2005

Te druk om te bloggen

De kinderen zijn druk met school bezig, nog steeds met veel enthousiasme, niet altijd met evenveel succes, tot hun ongenoegen. Gelukkig zijn het hier in de lagere school echt superlieve juffen, die volgens ons kinderen nooit boos zijn in de klas. Alles verloopt hier ook losser, 's morgens gaan ze gewoon naar hun klasdeur tot de juf die opendoet, in de klas moeten ze ook niet blijven zitten en mogen altijd drinken en krijgen regelmatig een kleine 'cupcake'. Iedere klas heeft ook zo zijn speelbakken en tijdens de middag nemen ze hun zelf meegebrachte lunchbox of halen ze een lunch op in het cafetaria en nemen het op een plateautje mee naar 1 van de picnictafeltjes buiten. Er worden wel heel wat supervisors ingezet die met walkietalkie met elkaar in verbinding staan, maar alles gebeurt hier met een "smile", komt dat door het klimaat?
Alexander begint vanaf vandaag om 7.20, hij neemt een extra 1ste lesuur om mee te spelen in de concert-band van de Highschool, vanaf maart mag hij meespelen in de basketbalploeg van de Highshool, dat telt dan als een extra 5de lesuur en sluit ook perfect aan met de lessen. Zo raakt die ook stilletjes op zijn pootjes.

Bert is deze ochtend zijn rijbewijs gaan afleggen, dat heeft hij nodig om een auto te laten inschrijven, een eerste stap naar een eigen auto.