Wednesday, May 31, 2006

den Austin Healy


Toen Bert hier de eerste twee jaar zonder ons verbleef, zag hij de kans zijn jongensdroom te verwezenlijken, het aankopen van een oldtimerke om het op zijn gemak op te knappen om er dan na jaren knutselen mee te kunnen rondcruisen, met de omstandigheden en het droge klimaat in achting genomen, de perfecte timing om het eindelijk te doen.
Dat ging vrij goed vooruit 'tot' wij hier aanbelandden en de weekends plots gevuld werden werden met familiale bezigheden. Vorig jaar deze periode was het karretje klaar om naar de man te gaan met zijn historische 'bodyshop' die alleen maar carroseries van antieke wagentjes opknapt, de perfecte filmlocatie voor een scene van de nu-draaiende science fiction film "Next" met "Nicolas Cage" in de hoofdrol. Bert zijn eigenste Austin Healey ... mocht ineens figureren.
Af en toe, als 'de familieomstandigheden' het toeliet trok hij een zaterdag met of zonder zoon naar de man om te sleutelen en te schuren en te ontroesten.
Nu staat hij sinds het afgelopen weekend in onze garage en zal hij aan een gezapig tempo weer in elkaar geknutseld worden om daarna herspoten te worden in zijn originele kleuren, verder in elkaar gezet te worden om dan eindelijk door de wijdse natuur te mogen bollen.