Friday, June 24, 2005

Play day

"Do You want to have a play day?"
Zo vraagt Ashley's mam dat om te komen spelen, gek, want ik dacht dat het voor kinderen elke dag 'play day' is.

Helena ging bij Ashley spelen, Benjamin bij Chase en is daar nu nog voor een sleep-over, fun! Zijn vriendje vertrekt binnenkort voor een 5-weken lange vakantie naar de staat Idaho, een rit van 22 uren die zal dik beloond worden door een kampeervakantie in een 'groene' natuur.

Chase's mam vroeg hem deze middag de nederlandse vertaling van "thank you" en "please" en hij wist het niet meer... ai ai ai! Hij en Helena hebben de minste basis nederlands, we spreken onder elkaar natuurlijk nederlands maar dat is een beperkt huis-tuin-keuken woordgebruik. Hun onderwijs, lezen, spelen en dagelijkse leven is in amerikaans engels, sommige nederlandse woorden kennen ze niet, steeds meer en meer engelse begrippen sluipen hun moedertaal binnen.
Ze spelen en dromen in hun nieuwe gebruikstaal, leuk, want dat is voorlopig het belangrijkste, die goed onder de knie krijgen, daarna kunnen we weer wat aan het nederlands schaven.

Alexander had vandaag zijn eerste workshop "video-editing" in een reeks van 8 weken.

Helena is aan "cheerleading" begonnen, ze was niet happig maar wou het -voor mama- wel eens proberen. Die mama weet dat ze heel graag staat te K3-dansen op swingende muziek, het liefst met 'pompons', dus je kunt al raden hoe ze het vond? Haar nieuwe, van de juf gekregen, pompons kon ze niet loslaten, in de auto zat ze enthousiast verder te oefenen, ze telt al af naar volgende week om met tennisshoes en ponytail en in white-red-blue verder te doen.