Thursday, June 30, 2005

naar de tandarts

Oefenen voor "The American Smile?"

De 3 jongsten, voor het eerst op half-jaarlijkse controle naar de tandarts in amerika.
Zoals het de reputatie van de USA betaamd, wordt dit erg serieus genomen, voor kinderen ga je dan ook steevast naar een tandarts voor kinderen, "Oak Park dentistery for children". Zoals de meeste praktijken, groot en deze is bijzonder uitgerust voor de jongeren, playstation, overal speelgoed, ieder zijn eigen scherm waarop je ondertussen de film kunt volgen en helemaal ingericht dat ze zonder gevaar overal mogen 'aanzitten' met die grijpgrage vingers.
Alle 3 op een rij in de behandelingsstoelen en dan is er in aparte kamertjes nog plaats voor de echte ingrepen.
X-rays, cleaning en hygiene instructies, fluoride behandeling, een volledig mond- en tandonderzoek, voedingsaanbevelingen en als laatste de foto en een zakje vullen met speelgoedjes en stickers en staaltjes en nog heel veel goede raadgevingen.
Het was even spannend door alle nieuwe indrukken, ze zijn enthousiast naar huis gegaan en hebben deze avond uiterst omzichtig gepoetst en geflost, want dat is hen nog eens goed uitgelegd en voorgedaan. "wanneer mogen we nog eens gaan?"

Eveline is ondertussen helemaal alleen naar de orthondontics geweest, de deur ernaast, voor de aanpassing van haar beugel en het herplaatsen van 2 afgebroken blokjes. We zijn allen bijzonder verrast hoe snel haar tanden in de juiste positie beginnen komen!

En Alexander is vandaag een stuk beter, we hoorden terug muziek uit zijn kamer komen, hij is weer nieuwsgierig naar wat we doen en waar we naartoe gaan, kijkt terug tv en leest in zijn boek. Jammer dat hij deze week zijn 'lifeguarding' niet heeft kunnen afwerken, volgende week start een nieuwe cursus en hij zal dus opnieuw deelnemen, want wie kijkt er nu niet graag naar zwemmende meisjes als vakantiejob?