Monday, June 27, 2005

een zieke in huis

Alexander is ziek, echt ziek, met koorts, slapen, van bed naar zetel naar stoel naar bed, sinds zaterdagavond.

Vanmorgen zijn we naar de dokter geweest, pas vanaf 9 a.m. te bereiken, om 9.45 a.m. een afspraak op een klein kwartiertje rijden. Natuurlijk eerst de gebruikelijke administratieve papiermolen -zijn we ondertussen al gewoon-.

Buiten de koorts geen duidelijke symptomen, het zou een soort griep kunnen zijn, deze doet naar het schijnt de ronde in deze regio. Dus veel rusten, drinken en koorts in bedwang houden. Omdat hij wat last heeft van hoesten, krijgen we een voorschriftje voor hoestcapsules, amai, $62 voor een 30-tal! We zullen er vanzelf wel voorzichtig mee omspringen!
We leggen hem nu wat extra in de watten...

Twee huizen verder zijn ze aan't graven, wat een lawaai, met de stenen in de ondergrond en de kleine oppervlakte geen eenvoudige klus. We zijn al benieuwd wat het gaat worden, ook een zwembad? Door de relatief jonge buurt met jonge kinderen, beginnen velen nu pas met de bouw ervan.
Verder is het zeer rustig in de buurt, blijkbaar zijn velen weg, op reis of gewoon op het werk. Af en toe een ouder met kinderen op de fiets, het warenhuis is de plaats waar je nog het best het verschil voelt, jengelende of joelende of spelende kinderen, een hoop meer lawaai en een pak minder concentratie.

Benjamin komt zijn dollar tonen, daar loopt hij nu al meer dan een week mee rond, in een heuptasje, eerst ging hij er een autootje voor kopen, vandaag gaat hij hem gebruiken om een drankje in de automaat te kopen, of misschien koopt hij iets voor zijn zus, hij wil er 'iets' mee doen en zal vast nog van idee veranderen.