Thursday, July 28, 2005

the first summer in California

The first summer in California in Windows MediaplayerHey what's up?
Met mij valt alles heel goed mee. Maar ook omdat ik een nieuw filmpje op het net heb geplaatst. Het gaat meer over ons dagelijkse leven hier in Newbury park, er zit niet echt een verhaal in, maar is toch tof om naar te kijken, wat wij hier zoal doen tijdens de vakantie als we thuis zijn.

Je kan het filmpje hier zien via mijn website, of door op de foto te klikken. En sorry dat er een paar ontstabiele beelden bij zijn maar dat komt omdat we soms snel moesten zijn. Maar het valt nog goed mee.

er zal wel vlug een 3de komen hoor, maar wanneer???

veel kijk genot
@lexander

Tuesday, July 26, 2005

Birthday Boy

Gelukkige 7de verjaardag!
"Ik heb niet gekeken, echt waar!" Benjamin zit strak voor zich uitkijkend van de ochtendtekenfilmpjes te genieten op disneychannel.
Het gebruik wil dat de jarige wacht tot alle anderen beneden zijn en tot hij/zij geroepen wordt en dan zingend door de rest onthaalt wordt met pakjes en ballonnen aan de versierde keukentafel.
Maar onze kleine verwende jongen is 'altijd' als eerste op, is dan even grote baas van afstandsbediening en televisieprogramma's tot de anderen zijn ochtendlijke rust komen verstoren. Tot daar zijn alleenheerschappij in een groot gezin. Zelfs die ene ochtend van zijn verjaardag geeft hij dat voorrecht niet af, hij is dus naar eigen zeggen zonder naar de keukentafel te kijken in de zetel gaan zitten en heeft zijn hoofd niet naar links gedraaid om even te piepen. "Trouwens ik kon toch niets zien want 'het' is toch ingepakt!!!"

We hebben alles gedaan wat hij graag wou doen vandaag: thuis blijven en met zijn nieuwe aanwinst spelen en McDonalds eten. Binnenkort geeft hij een feestje maar hij wil wachten tot zijn beste vriendje thuis is van vakantie.

Monday, July 25, 2005

playdoh of moppen

Benjamin die de keukenvloer onder handen neemtook tieners spelen nog eens graag met plasticine
Wat doe je zoal als je papa een hele dag in bed ligt uit te zieken en als de keuken dringend aan een poetsbeurt toe is? Wel, de 3 oudsten vinden dat ze zich dan best zo ver mogelijk uit de voeten maken, dat wil zeggen, babysitten bij de buurvrouw of chatten of op je kamer zitten strips lezen of gezellig samen met zijn 3-tjes met de Playdoh plasticine spelen. ("Durf die foto niet te bloggen he!" dat riep Alexander toen hij merkte dat ze betrapt waren.)
De 2 jongsten die willen liever helpen, zoals Benjamin die niets liever doet dan de keukenvloer 'moppen', dat het dan kletsnat ligt moeten we er dan wel bijnemen. Maar zo zal het morgen op zijn verjaardag toch proper zijn.

Saturday, July 23, 2005

Helena of ?

Helena's tekening: cheerleaden en verjaardagsfeestje
Hoe gaat het daar allemaal? met mij gaat alles goed. Ik heb gisteren weer cheerleading gedaan, en toen ik daarna op de zetel lag, na een tijdje, begon ik heel warm te krijgen en dan sprong ik in het water!! Ik ben in mijn laatste boek van de bib bezig, een heel mooi! Het gaat over een paardje die in de post mee gaat naar een dierenkliniek en over een meisje [een groot meisje]. Catherine's boeken zijn al uit maar ik weet nog niet of Eveline haar boeken uit zijn. Dan kunnen we om nieuwe boeken gaan.

Zaterdag 30 juli ga ik naar een verjaardagsfeestje van Alex haar echte naam is Alexandria, een lange he, maar zo heeft iedereen hier een tweede naam, maar ik weet er geen voor mij, mischien Leentje of zo ? Maar jullie moeten ook eens denken en dan zal ik heel blij zijn ok? Maar het geeft natuurlijk niet als jullie er geen vinden dan zou Leentje wel goed zijn.

daaaaaaaaaaaaaaaaaag allemaal HELENA

Friday, July 22, 2005

babysitten

Hola, het is eveline weer.
Nu ga ik eens wat schrijven over dat babysitten dat ik doe.
Ik ben nu al veel gaan babysitten bij onze buur. Het kindje(Noah) is 1 jaar 'n half oud en dus nog klein. Da mama is zwanger voor deze week! dus ik hoop dat het rap komt! weet je...om Noah het te laten wennen dat hij dus een zusje krijgt (dat het een meisje wordt mag iedereen al weten hoor) praten ze natuurlijk veel over 'haar'. Maar vanmorgen, natuurlijk, heb ik de naam gehoord! dus ik weet de naam!! hihi!!
Vanmorgen ben ik met hen mee naar de Albertsons gegaan. De Albertsons is de supermarkt hier. We kregen dan weer een frappucino uit de starbucks en dan al ons gerief gaan halen dat we nodig hebben. Anders ben ik gewoon in de namiddag al eens gaan babysitten. Maar wel, Marion een aupair die Nonie heeft was er wel, maar ik moest gewoon op Noah passen.
Als bedanking heeft ze ons op een Nail-spa getrakteerd! Dus heb ik weer van die mooie gelakte teentjes met bloemetjes erop.
Oke, nu weten jullie weer een beetje over mijn "leven", groetjes eveline

Thursday, July 21, 2005

met zijn twee-tjes

om 11 's ochtends bij de MacDonaldsRun, before the waves catch you!Whoo, that's a big one!drinken, drinken en drinken
Na de meisjes naar het Teencenter gebracht te hebben, wordt er op de terugweg overlegt wat 'zij' nu graag willen doen vandaag: "naar de zee" en naar "MacDonalds".
Dus thuis onze zwembroek, handdoeken, drankjes, parasolletje, leesboekje, schepjes en zonnecreme ophalen. Omdat het ondertussen al 10.30 u. is en we al weer honger hebben, gaan we eerst naar hun favoriete eetplaatsje. Een beetje beschaamd door het vroege voormiddaguur bestel ik hun kidsmeal met coke, daarna langs het 'bergweggetje' recht naar "Pt. Mugu Beach" vlak naast de "Naval Base" waar we in de verte de knallen van hun schietoefeningen horen.
"Het was reuzeleuk!" weten ze 's avonds aan de anderen te vertellen, het leven zoals het is met zijn twee-tjes als broer en zus van 7 en 9 zonder het gezaag van pubers.

Sunday, July 17, 2005

alexander van brande presents...

... pald g

Pald G in Windows Mediaplayer
jaja eindelijk is mijn eerste echte kort-film online.
Als je het eens wil gaan bekijken, moet je dat maar doen en je mag ook altijd reacties geven in mijn gastenboek.

Een beetje meer uitleg over het filmpje.
De titel is "pald g" en is geregiseerd door 'alexander van brande' (mijzelf dus) en ik deed ook de editing. De acteur is "Juan Nates" een vriend van mij en de muziek is van "Jan Verstichel" een andere vriend uit Gent (Belgie).
Het filmpje gaat over een magic basketball die oud en versleten is en werd weggegooit in de vuilbak maar die waait om en de bal botst weg naar een basketpleintje waar een slechte speler aan het basketten is, tijdens een pauze aan het waterfontijntje vindt hij de magic basketball. Hij probeert de gevonden bal en merkt tot zijn verbazing dat hij plots veel beter speelt. Maar.... na een tijdje spelen raakt hij de bal weer kwijt, maar hoe???

dit is de site waar je moet zijn - klik op movies - @lexs

Wanneer je windows mediaplayer het niet onmiddelijk wil afspelen, wil dat niet zeggen dat ik je niet graag mag maar eerder dat je de nieuwere versie moet downloaden, makkelijk en gratis!

Ik bekijk morgen nog andere mogelijkheden als ik weer fris uitgeslapen ben.

veel kijkgenot .... @lexs

Saturday, July 16, 2005

Movie in The Park

In het halfduister wachten tot het 8.30 p.m. is, donker genoeg om te starten met de projectie. Merk op de 'fog' die zich rond de heuvels sluiert bij valavond, 's morgens trekt die weer weg, aan de kust blijft die soms wat langer hangen.

"E.T., The Extraterrestrial" geprojecteerd in het Dos Vientos Community Park bij donker, je kunt je geen betere locatie voorstellen voor deze film. Maar het was koud, ook al zaten we met lange broek, trui en ettelijke dekentjes goed ingeduffeld, de koude wind blies over ons gezicht en ververste ons pas opgewarmde isoleerlaagje met frisse lucht.

Het was er erg gezellig, allemaal families met vooral erg jonge kinderen, met dekens, slaapzakken, een enkel tentje en heel veel vouwstoeltjes. Toch zijn we halfweg de film naar huis gegaan, te koud, beeldscherm te klein en geluid te stil en sommigen vooral moe.

Wednesday, July 13, 2005

jr. lifeguarden

hallo,
hier ben ik ook weer eens na een lange tijd.
Nu ben ik met van alles tegelijk bezig, ik heb een film gemaakt waarmee ik deelgenomen heb aan het "Teen-Videofestival" -spijtig genoeg was ik niet bij de gelukkige winnaars- die film staat nog niet op het internet omdat mama of papa de bestandsgrootte nog moet verkleinen... maar dat zal ooit nog wel eens gebeuren.

Ik heb ondertussen ook al 2x een jr. lifeguard-cusus gevolgd, de eerte keer ben ik ziek geworden in het midden dus kon ik de 2de helft niet afwerken dus heb ik maar gewoon de volgende cursus opnieuw deelgenomen. Na de cursus rij ik met mijn fiets naar huis om te lunchen en moet dan na 20 min. weer terug om te gaan "lifeguarden". Ik sta dan bij een echte lifeguard want ik ben nog maar een junior-life-guard dat eigenlijk wel tof is want dan mag je zo roepen door ne micro naar iedereen die iets misdoet.

Voor een echte lifeguard te zijn moet ge 15.5 jaar zijn en ik ben nu 14.5 dus mag ik volgende zomer beginnen met echt lifeguarden. Ik moet dan wel eerst nog een cursus volgen die noemt "american red cross community CPR, standard first aid and lifeguarding today" Maar de min. leeftijd is 15 eer je een diploma kunt krijgen, daarna kan ik dan lifeguarden als studentenjob of vakantiejob en verdien ik er al geld mee.

koekjes bakken


hoipipeloi,
hey, ik heb belooft om nog eens te bloggen, dus nu ben ik er weer.
Vandaag zijn we woensdag en we hebben voor de zoveelste keer koekjes gebakken!
Mmmmm, ze zien er nu al vree lekker uit, natuurlijk ook al eentje geproeft. Het zijn "chocolate chip cookies". Catherine en ik hebben ze gemaakt. Veel werk, en 'ik' moet natuurlijk het kneden doen met mijn handen, bah vies! Dan komt er zo veel plakkerig deeg in die pot en dan hangen je handen vol.
Straks ga ik nog eens zwemmen.
Alexander volgt 'lifeguard' lessen, in de middag gaat hij zelfs al echt gaan lifeguarden! Om te oefenen hoe en wat je moet doen wanneer je een echte lifeguard bent.
Nu weten jullie weer vanalles, he. Nog vele knuffels van evelineke-xXx-

Monday, July 11, 2005

schaduwen

Vandaag en gisteren hebben ik, Helena en Benjamin onze schaduwen getekent, het was leuk. We stonden op de oprit en de andere tekende rond onze schaduw. Dan kon iemand hem versieren zo gek als hij/zij maar wilde. Bijvoorbeed: een meisje in een jongen veranderen of een jongen in een meisje of je kon iemand in een superman of een hippe meneer veranderen, je kon veel verschillende dingen doen. Het was super!!! Vele lieve groetjes van Catherine. Daaaaa-aaaaag!!!

aloha, hier ben ik weer

hoikidoikie allemaal
Het is lang geleden sinds ik nog eens hebt geblogt, dus ikke zal weer eens schrijven over mijn zomer.
Ik heb nog niet zoveel speciale dingen gedaan, maar mijn zomer is wel al plezant geweest! Ik volg elke dinsdag waterpolo lessen, samen met mijn zussen. Omdat ik dat nu toch zo leuk vind ga ik in de club komen denk ik, die is in de High School, maar daarover moeten we nog informatie krijgen. Ook elke dinsdag tekenlessen. En dat zijn de dingend die ik nu zowat doe. Maar in augustus ga ik ook eens zwemlessen volgen en ook surflessen, samen met mijn vriendin Kaleigh.
Na de surflessen komt natuurlijk Anke op bezoek he, Anke is 1 van mijn vriendinnen die in Belgie woont, ze komt mij bezoeken in augustus!! tof he!!! Kan niet w8ten!
Natuurlijk zwem ik ook veel in het zwembad en lees ik veel. Ik lees niet zo graag saaie boeken dus de enige boeken die ik lees is over weerwolven en vampieren, griezelig maar ik kan daar wel tegen. Krijg er geen n8merries van dusjah.


Gisteren zijn er vrienden op bezoek geweest, Peter en Benji, met hun kindjes Alexander (ja dezelfde naam als mijn broer) en Asia, het zijn nog kleintjes maar dat geeft niet want we hebben er mee gezwommen en gespeeld en ons goed geamuseerd. En natuurlijk ook lekker barbecue gegeten!

Ik heb gehoort dat jullie allemaal zo een goed rapport hebben, proficiat he!!!
Ik zit volgend jaar in de 8ste graad (8th grade) en dan ben ik de oudste van de school (Middle School), hihi. Catherine komt dan ook naar de Middle School en zit dan in de 6th grade, zal weer helemaal anders zijn, we hebben allebei al een hele tof schoudertas gekregen, ikke deze en Catherine deze, om goed te starten.
Veel dingen zijn er anders dan de Elemetery School, Catherine heeft ook al haar vakken moeten kiezen, maar de rest zal ze zelf wel allemaal ondezoeken.
We hopen alleen dat we nog naar dezelfde school kunnen gaan, want we zullen ook nog moeten verhuizen deze vakantie, maar daar zal ik later nog wel eens over vertellen.

Nu heb ik weeral eens geblogt en kun je weeral wat commentaartjes schrijven he!
Nog vele groetjes, kusjes, en knuffels van evelinetje!

Saturday, July 09, 2005

in de morgen

Het is vroeg in de morgen en ik zit al te bloggen! Ik ben nog maar pas wakker en mama heeft in haar eigen blog geblogt ik weet dat dit wel ingewikkelt is maar dat kan wel eens gebeuren. Ik heb geslapen en gedroomt en nu ben ik ineens wakker.

Gisteren had ik cheerleading en het was heel leuk je moest eens weten wat wij al allemaal gedaan hebben, welja dat ga ik nu zeggen.


Eerst hebben we allemaal geoefent welke bewegingen we moesten doen en die moeten we dan oefenen thuis van 3 bl. maar het was wel gemakkelijk. De tweede keer hebben we leren springen en dan iets in de lucht doen. En de derde keer moesten we leren om op elkaar te staan, stunt en dat was gisteren.
Het is altijd al leuk geweest.


Met mij hier gaat alles goed :-) En met jullie??

ok straks gaan we eten dus,
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag

HELENA VAN BRANDE

Friday, July 08, 2005

Catherine hier

Hoi, hoe is het er mee??? Hier gaat alles goed. Ik doe waterpolo en tekenen als kampen, later komt zwemmen en surfkamp er bij.

Waterpolo is de dinsdagavond en we leren dan de bal vangen en gooien met 1 hand.

Tekenen is dinsdagmiddag, we moesten nog acht dollar extra geven voor het gerief en we hebben nog maar papier, een potlood en een gom gekregen, het ander materiaal komt later, het is leuk.

We zwemmen bijna elke dag in het zwembad, het water is warm, we spelen dan tikkertje.

Ik ga stoppen tot de volgende keer daa-aag.

Wednesday, July 06, 2005

Lazerstar

Een verjaardagsfeestje? Dat doen ze hier nog zelden rustig thuis met zelfgebakken cake of ander lekkers.
Deze keer was Benjamin te gast op een lazerstar-feestje, twee uur spelen met lazer-schieten, racespelletjes en andere luidruchtige spelen uit computerkasten.

In welke staat neem je het kind dan weer mee naar huis? Helemaal opgewonden, nog wild van de emoties, handen en zakken vol 'troep', een geest die nog wemelt van 'dollars' en 'jetons' en 'punten' en 'prijzen', de hele avond zijn wij het verdere doelwit geweest van de bommen en pijlen die uit zijn gewonnen plastiek schietvoorwerpen vlogen, als echte bandit zonder scrupules dook hij vanachter alle mogelijke meubels om zijn doelwit te kunnen aanvallen...

Moet ik je ook nog vertellen wat ik van zo een kinderfeestje vind?

Tuesday, July 05, 2005

naar Lake Arrowhead

Sfeerbeeldjes van een late namiddag aan het dok met zwemmen, hamburgers barbecuen, canoen en vuurwerk kijken.

(foto's van vorig jaar aan hetzelfde meer)

We zijn naar Lake Arrowhead geweest, het was heel leuk, we zijn naar het meer geweest en het was heel kou maar ik heb gezwommen. In de middag hebben we een hamburgur gegeten op het dek,het was heel lekker maar ik kon dan niets meer eten want ik had hoofdpijn.

We hebben naar het vuurwerk gekeken en het laatste was heel groot allemaal tegelijkertijd en boooooooooooooooom zo luid was dat dat mijn oren al pijn deden.

De volgende ochtend was ik heel vroeg wakker geworden. We zijn dan nog eens naar het meer geweest en we hebben de eentjes gevoerd en er kwamen heel grote vissen ook het brood opeten en die waren mischien wel een halve meter lang.
Dan zijn we gaan eten in een restaurant in een ander stadje ik at vier wafels, worstjes en 2 eieren en hete chokolademelk mmmmmm en dan zijn we weer naar huis gegaan en weggereden we moesten wel 4 uur rijden dat was heel lang en ik heb een half uur geslapen dat deed heel veel deugt. Denk je nu dat ik genoeg heb geschreven o.k. ik zal al stoppen.

dada allemaal
HELENA VAN BRANDE

Friday, July 01, 2005

zonnen en lezen


Drie meisjes die de dag doorbrengen met het lezen van een spannend griezelboek en van geliefkoosde "Jommekes" die ze ondertussen wel van voor naar achter en van achter naar voor, van buiten kennen.