Saturday, November 03, 2007

Young Eagles

Benjamin ziet het wel zitten om piloot te worden als hij groot is, maar zo lang zal hij niet moeten wachten, want eens je op High School zit (14 jr) mag je aan een opleiding sportpiloot beginnen om twee jaar later je vliegbrevet te halen, dat kan je dus hebben voor een rijbewijs!
We wonen niet zo heel ver weg van de vlieghaven voor sportvliegtuigjes en privejets en niet zo heel erg lang geleden liepen we er al een keertje een dag rond op hun airshow en tegelijkertijd opendeurdag, zomaar tussen al die gerestaureerde, soms gloednieuwe of helemaal zelf ineengeknutselde vliegtuigen, eenzitters, tweezitters, vierzitters, uit elkaar gehaald of half klaar. Ondertussen duikelden stuntvliegers het luchtruim door, verbazingwekkend griezelig soms.



Vandaag had Ben een afspraak om een keer mee te vliegen in een vierzitter, nee geen stunts, maar een veilige vlucht over land en zee. Helemaal stoer en vol zelfvertrouwen stapte op de vleugel, want dat is de enige weg om erin te geraken en zeteltje hij naast een ander negenjarig ventje. Achteraf wist hij te vertellen dat het helemaal niet eng is en het enkel maar een klein beetje hobbelig was, dat kwam omdat hoog in de lucht de Santa Ana wind weer was opgestoken, aan land was er nog een koele zeebries maar daarboven waaide het alweer behoorlijk warme lucht.
En wat een geluk dat Catherine en Helena ook waren meegegaan want bij een andere piloot was er nog plaats voor hen ook, en ja dat zagen zij ook wel zitten en dan nog met nederlander Wim als sportpiloot. Wat een hobby!