Tuesday, November 06, 2007

Santa Ynez Valley



We zouden samen iets gezelligs doen op zondag, onze Belgische vriend Peter en zijn familie, zijn ouders op bezoek en wij. Maar omdat zondag ook surfdag is gingen onze oudste dochters liever naar het strand en trokken Bert en ik slechts met de twee jongsten erop uit.

Gaan wijnproeven was de opzet want Californie heeft het ideale klimaat voor het kweken van druiven en Californiers kunnen even goed als de Fransen daar een lekker wijntje van brouwen, al denkt niet iedereen daar zo over natuurlijk, ieder zijn smaak en ieder zijn persoonlijke voorkeur, daar hebben we allemaal recht op.


Met ons klein gezinnetje konden we de grote witte Chevy thuislaten en kropen we in Bert zijn klein bmw'tje, al goed want eens het koele en mistige kustgebied hadden verlaten reden we binnen in de zonnige Santa Ynez Valley en kon het dak naar beneden en dat is altijd genieten.


Een beetje de Sideways toer opgaan kan natuurlijk nooit geen kwaad en daarom aten we lunch in het gezellige Los Olivos Cafe in het gelijknamige Los Olivos stadje. (Slechts enkele kilometers verderop heb je daar de ingang van het wereldberoemde Neverland domein van Michael Jackson.) Met volle magen konden we met een gerust hart aan het wijnproeven beginnen waarvoor we gekomen waren. Toch hebben we maar een winerie gedaan, de "Lincourt Vineyards" waar we gelijk vijf verschillende wijnen konden proeven, maar we hebben er wel de tijd voor genomen op het deck en de kindjes konden ondertussen spelen in het gras. Zo hoefden we ons ook geen zorgen te maken over de chauffeurs want daarvoor vloeide de wijn niet rijkelijk genoeg.


En bijna voelden we ons helemaal in het zuiden van Frankrijk, want naast de wijnboeren heb je daar ook Lavendel boerderijen, dat de lavendel het hier uitstekend doet merkte ik al bij ons thuis waar ook onze plantjes het hele jaar door flink hun best staan te doen. Zoals het echte toeristen betaamd kochten we lavendelzakjes en andere voor thuis en ruikt het weer fris en zuiders in de badkamers.