Monday, November 12, 2007

verjaardagsfeestje



Een miezerige zondag zoals ze die in Californie maar maximaal 1 keer per jaar zien! Van bij het opstaan tot het gaan slapen, 'drizzling' zeggen ze hier, maar niemand die kloeg, integendeel, de ideale zachtste waterdruppeltjes die er bestaan om de natuur heel voorzichtig water te geven.
We hebben dus ook de hele zondag gezellig binnen gezeten en de haard eens goed laten branden, en eerlijk, ik weet echt niet meer sinds wanneer dat geleden is, waarschijnlijk moet dat ergens terug in Belgie geweest zijn. Het gekke is dat we er ook nog van genoten hebben, ten eerste omdat we weten dat het toch maar voor een dag is en ten tweede omdat we samen met vrienden hun zoontje, Alexander, zijn 6de verjaardag mochten vieren. Eigenlijk is het pas morgen, maar die gelukzak krijgt een driedagenfeest! Proficiat jongen! (En als je denkt dat het ventje er een beetje magertjes uitziet in zijn geraamte dan is dat omdat hij het liefste rondloopt in zijn 'skeleton' Halloween kostuum.)
Ook onze Alexander (alias Alex) is volgende week jarig en dit jaar valt dat samen met Thanksgiving, een goed gevierde feestdag voor de Amerikanen waarvan ze gelijk een lang weekend maken. (Al goed want onze kinderen hebben geen week herfstvakantie gehad en zo hebben ze toch nog een beetje verlof.) Zo maakte ik al plannen hoe dat met onzen oudsten te zullen vieren. Maar hij is me weer voor. Of het okay is dat hij dat weekend naar Florida gaat en op zijn zeventiende verjaardag zal hij in Disney World zitten. 't Is maar dat we't weten hey!
En over die regen gesproken, vanmorgen was de lucht klaarder dan ooit, een stralende zon en een warme wind, de zondagse dikke trui hangt dus alweer weg en het korte broekje met t'shirtje gingen weer aan. Leve het Californische weer.