Thursday, November 01, 2007

belleketrek voor snoepjes



Natuurlijk ontkomen ook wij niet aan alle Halloweengekte, op school zijn er verkleedfeestjes en is er de jaarlijkse dans en langs de straten kijk je niet naast de opmerkelijk griezelig versierde huizen. Toch viel het ons op dat het dit jaar een stuk minder was, ook wij hadden er minder zin in, de bosbranden zitten daar zeker voor een groot stuk tussen.
Onze buurt is al helemaal flauw, een plaats waar heel wat individualisten, vrijzinnigen en kunstenaars hun eigen zin doen, dus ook voor Halloween of Kerst voelt niemand zich hier verplicht, je ziet zelfs geen enkel groepje kinderen in het donker langs de huizen gaan. Ook wij houden het sober, maar aan Trick or Treat doen we toch graag mee, daarvoor rijden we dan ook graag naar onze oude buurt, een goeie echte Suburbia waar zelfs de bewoners van de huizen verkleed hun deur openen of de wacht houden buiten.
Benjamin dropte ik bij zijn beste klasvriendje Jack, Catherine bij haar vriendin Kelly, Eveline bij vriendin Sammy en Helena ging met buurmeisje Mitsuki en mezelf. Het buurmeisje is wel al 24 jaar maar komt uit Japan en had het nog nooit gedaan, verkleed als heks was ze misschien wel de meest enthousiaste belleke trekker van de avond. We gingen maar door van deur tot deur tot de mandjes vol waren, ons benen moe en het al lang bedtijd was.