Sunday, November 12, 2006

Will Rogers SHP


California kent talloze natuurparken, van gigantisch tot groot tot de relatief kleinere. Een grootstad als Los Angeles, grenzend aan bergketens en de oceaan moet daarin niet onderdoen, ook dichtbij vind je wondermooi natuurschoon.

Omdat heel wat mensen 'uit de stad' vaak geen of weinig tuin hebben en het weer hier meestal gegarandeerd mooi is, worden feestjes vaak in zo'n park georganiseerd, de tafels en barbeque toestellen staan er, van het eten brengt iedereen wat mee en het park staat voor je open om te wandelen, voetballen of een frisbee te gooien.

Zo waren we zondag op een verjaardagsfeestje te gast in het Will Rogers State Historic Park , even de heuvel opwandelen en we genoten van een uitzicht op de Oceaan, Beverly Hills en Hollywood. Dit domein is echt de moeite om te bezoeken, in de zomermaanden vinden er ieder weekend polowedstrijden plaats, op zondag zie je "roping" lessen of hoe je met je lasso vee kan vangen en het huis met stallen en bijhorigheden worden volledig in hun oorspronkelijke staat in ere gehouden. Via de parksite vindt je de geschiedenis en bijzonderheden terug.

En wie vond al dat vuurtje stoken heel erg amusant?