Sunday, November 05, 2006

perfect day at the beach

"Another beautiful day at the beach!" het lijkt wel onze slagzin te worden waarmee we in de namiddag de zoveelste surfzondag besluiten. Ondertussen blijken we steeds weer dezelfde andere surfers tegen te komen, plezant.

Leuk ook, om te weten dat er een zeer goede sfeer is op deze veilige surfspot, er is geen competie, geen jaloezie of ongezonde strijdlust, maar een zeer hoge vriendelijkheidsgraad en iedereen houdt een oogje in het zeil op elkaars veiligheid, vooral op de kinderen, erg positief als je weet dat er op die plaatsen geen lifeguards van dienst zijn.

De drie jongsten worden ondertussen experts in het tandemsurfen en het triosurfen, Eveline wordt vlot in het stappen over haar longboard en heeft bijna het neusrijden vast, Catherine houdt er nog steeds de mooiste stijl op na en papa die heeft het ondertussen ook goed te pakken, hij pakt de ene golf na de andere op zijn 10ft board. Alexander die was er ook bij vandaag samen met zijn liefje, die hebben eerst een lange strandwandeling gemaakt, dan een paar golven bereden en toen nog lekker lang liggen keuvelen op het natte zand. En mama? De enige die het nog niet aandurfde had vandaag geen reden om het eens niet te proberen. De surfcondities waren ideaal, niet te koud water en een massa heerlijke regelmatige golven, mama deed vandaag haar eerste wankelijke evenwichtsoefeningen op een surfboard in de oceaan. Ze leende het wetsuit van de buurvrouw en de buurman als coach.
Naar goede gewoonte gaan we na zo'n dag gezellig samen ergens wat eten, een leuk surfers mexicaans restaurantje waar je rustig in natte broek en op blote voeten binnen mag, we kennen ondertussen de dingen die we lekker vinden zodat het bestellen steeds vlotter gaat.
Bij het buitenkomen is het iets na vijven en al goed donker, nog een half uurtje onderweg en dan in het pikkedonker de auto uitladen en ieder om beurt in de grote douche.
Moet ik je nog vertellen dat Benjamin en Helena om 7u al ver in dromenland waren en de rest snel volgden?