Thursday, November 16, 2006

nog eens een overzicht

Wat vliegen die weken toch vooruit! Alsof het nog maar pas weekend was en er staat al een nieuw voor de deur.
Alexander is veilig, welliswaar zeer laat, maar tevreden van zijn concert thuisgekomen. Veel details hebben we nog niet vernomen want wie te laat in zijn bed ligt kan er 's morgens niet uit natuurlijk en moet zich heel erg haasten om nog op tijd op school te geraken. Ook vanavond had hij geen tijd, huiswerk maken en inhalen, gezellig met zijn tweetjes.
Eveline die is deze week vollop haar seizoenstraining begonnen voor de waterpolo op de Highschool, zo maar eventjes twee uur en een half, elke dag na de lessen. Oorspronkelijk zouden ze ook nog iedere ochtend van 6 tot 7:30 'practice' hebben 'voor' de start van de lessen, maar dat is -gelukkig voor ons, voor haar kan met maar niet genoeg zijn- tot hier toe afgeblazen.
Catherine heeft de deze week wat moeilijk. Vermoeid? De seizoenswisseling? Of haar enige studiegenootje, dat exact hetzelfde lessenschema had als zij zodat zij tweetjes altijd samen wisselden van klas, dat morgen verhuist naar Virginia. Met gemengde gevoelens van verdriet en spanning, weeral, zo gaat dat hier, iedereen komt en gaat zoveel makkelijker dan we gewoon waren in Belgie. Voor vriendinnetjes is het telkens afscheid nemen en weten dat zelfs met alle contactgegevens op zak het contact snel zal verwateren. Ze is nog maar 12 maar beseft dit zeer goed.
Helena, daarentegen, huppelde de week door als een jong veulentje, zo erg zelfs dat ze vanavond pardoes de rand van de trampoline overvloog, gelukkig in de struikjes zodat ze er met een schram en de schrik vanaf kwam.
Benjamin is helemaal wild van de film "Cars", hij zit nog maar net tussen onze collectie maar hij is nu al topfavoriet nr. 1, Scooby Doo moet even wijken naar plaats nr. 2.
Hij doet nog steeds goed zijn best op school, voor 'math' is het "boring" zegt hij omdat hij alles zo goed kan, vindt hijzelf, maar het lezen blijft moeizaam. Het tempo en de moeilijkheidsgraad stijgt zienderogen, voor hem is het afzien. Veel oefenen is de boodschap, maar soms is hij echt te moe en dan heb ik ook geen zin 0m te pushen.
En dan, zou hij zo graag nog eens tussen ons in slapen, "vooraleer ik te groot ben!" zij hij daarnet nog.