Saturday, February 18, 2006

California Skiing

Tricia and Eveline
Nog niet voor het hele gezin maar wel voor Eveline, zij mag gaan voorproeven in de Californische bergen met een vriendin en familie en nog een vijftigtal andere bevriende families uit Laguna Beach, allemaal met jonge tieners. Ze logeren in gezellige chalets op "June Mountain", enkel te bereiken per lift. Dit skigebied ligt op een zestal uurtjes rijden hier vandaan, net een half uurtje verder dan het bekende "Mammothmountain", groter en drukker en met een wilder uitgaansleven. "June Mountain" is wat kleiner -althans naar Amerikaanse maten- meer familiegericht en zonder de grote toeristische blast. En er ligt heel veel sneeuw, momenteel is er nog aan't vallen, geen gebrek dus aan vers skiersgoud. Perfect!
Deze namiddag hebben we haar met ingepakte reistas afgezet bij Tricia, ze hebben eerst nog een leuke dansavond bij haar 'church', ze blijft bij haar overnachten en in de vroege ochtend vertrekken ze noordwaarts in een auto volgeladen met een mama en papa en drie kinderen en reistassen en dvd's voor onderweg.
We gunnen het haar ten volle, we zijn blij om na een jaar te kunen zeggen dat ze weer een hele bende leuke en liefdevolle vriendinnen rondom zich heeft, dat haar 'oude' zeker nog niet vergeten zijn en die allen nog een speciaal plaatsje hebben in haar hart en waar ze nog vaak wat tijd voor maakt om ze te schrijven. Dat er nu weer een stukje nieuwe wereld bijkomt zonder ons vinden we gewoon fantastisch, een weekje weg van 'thuis', het zal haar gewoon meer dan goed doen, ook al zal ze nu een weekje school moeten missen en wij haar ook!
Enjoy and have fun!